V období 2018-2020 pomohla spoločnosť Schneider Electric svojim zákazníkom ušetriť 134 miliónov ton emisií CO2 a do konca prvého štvrťroka 2021 dosiahne na 276 miliónov ton. Skupina bola vo februári vyhlásená organizácií Corporate Knights najudržateľnejšie korporácií sveta, ktorá pomáha firmám preklenúť priepasť medzi ich cieľmi v oblasti boja proti klimatickým zmenám a ich naplnením. Vďaka riešeniu EcoStruxure ™, ktoré sa opiera o najpokročilejšie verziu Microsoft Azure, pomáha Schneider Electric svojim zákazníkom stanovovať, realizovať, merať a vykazovať vedecky podložené dekarbonizačné ciele, a zároveň pozitívne ovplyvňovať ich hospodárske výsledky.

"Získanie ceny Microsoft Sustainability Changemaker Partner of the Year 2021 je veľkým uznaním našej spoločnej práce v boji proti zmene klímy. Nášho spoločného partnerstva si vysoko ceníme a do budúcna budeme pracovať na implementácii nového riešenia pre spoločné inovácie a predaj s názvom EcoStruxure ™ Traceability Advisor. Toto riešenie pomôže našim spoločným zákazníkom prepojiť ohromné ​​množstvo dát naprieč ich hodnotovým reťazcom a vytvoriť úplne odolný a sledovateľný dodávateľský reťazec, "uviedol Philippe Delorme, Executive Vice-President, Energy Management spoločnosti Schneider Electric. "Ako najudržateľnejšiu spoločnosť na svete podľa organizácie Corporate Knights vieme, že budúcnosť je ekologická, múdra, zameraná na ľudí a poháňaná obnoviteľnou energiou, a je nám cťou, že naši misiu zdieľajú aj naši partneri. Preto pokračujeme v rozširovaní našej ponuky produktov a posilňujeme náš 30-ročný vzťah so spoločnosťou Microsoft, aby sme spoločne budovali udržateľnú budúcnosť. "

Ocenenie vyzdvihuje dlhodobý záväzok spoločnosti Schneider Electric v oblasti udržateľnosti a špičková digitálna riešenia, ktoré pomáhajú zákazníkom plniť ciele trvalo udržateľného rozvoja.
V spolupráci so spoločnosťou Microsoft podporuje Schneider Electric zákazníkmi, ako sú JLL a Blackstone, pri realizácii eliminácie emisií uhlíka cieľov.
Ocenenie tiež reflektuje 30-ročný globálny vzťah spoločnosti Schneider Electric so spoločnosťou Microsoft a ich spoločnú víziu udržateľnej budúcnosti.


Medzi zákazníkov, ktorým Schneider Electric spoločne s Microsoftom pomáha, je napríklad spoločnosť JLL, jeden z najväčších svetových vlastníkov nehnuteľností. Firma JLL si stanovila odvážne ciele zamerané na znižovanie uhlíkovej stopy a získanie využiteľných údajov o energii a udržateľnosti v rámci svojho investičného portfólia.

"Vďaka riešeniu EcoStruxure ™ for Real Estate od spoločnosti Schneider využíva nová centrála spoločnosti JLL pre Áziu a Tichomorie v Singapure inteligentné technológie IoT, ktoré podporujú ambície spoločnosti vytvárať inteligentný pracovisko budúcnosti. Toto riešenie zlepšuje komfort užívateľov budov, znižuje spotrebu energie o 30% a naopak zvyšuje celkovú hodnotu budovy úplne udržateľným spôsobom, "povedal Darren Battle, Head of Corporate Real Estate and Workplace spoločnosti JLL pre Áziu a Tichomorie.

Spoločnosť Schneider Electric získala toto ocenenie od spoločnosti Microsoft tiež za vytvorenie komplexnej stratégie energetického manažmentu a udržateľnosti pre spoločnosť Blackstone, jednu z najväčších súkromných investičných spoločností na svete. Spoločnosť Schneider Electric implementovala svojej vlajkovej softvérové ​​riešenie ESG, EcoStruxure ™ Resource Advisor, aby zachytila ​​a normalizovala údaje o energii a službách na všetkých úrovniach portfólia spoločnosti Blackstone, od jednotlivých lokalít až po regionálne jednotky.

Údaje z nástroja Resource Advisor umožňujú spoločnosti Blackstone vyjednávať zmluvy s dodávateľmi elektriny a ďalšími dodávateľmi, a získať tak správny zdroj energie za najnižšie možné ceny. Dáta sa tiež používajú na vytváranie hodnotiacich tabuliek pre jednotlivé odvetvia, ktoré sa automaticky aktualizujú, aby podporili účasť v programe v rámci kritických kľúčových ukazovateľov výkonnosti. To pomohlo spoločnosti Blackstone ušetriť desiatky miliónov dolárov na spotrebe energie vďaka úsiliu o udržateľnosť a strategickému nákupu energie. V septembri 2020 si spoločnosť Blackstone stanovila cieľ znížiť emisie uhlíka o 15% počas prvých troch rokov od nákupu akéhokoľvek aktíva alebo spoločnosti vo svojom portfóliu. Riešenia od spoločnosti Schneider Electric sú kľúčovou súčasťou úspechu spoločnosti Blackstone pri dosahovaní tohto cieľa.

Spoločnosť Schneider Electric, ktorá je už viac ako 15 rokov lídrom v oblasti trvalo udržateľného rozvoja, sa tiež zaviazala, že do roku 2050 dosiahne nulových čistých emisií v celom svojom hodnotovom reťazci, a na začiatku tohto roka zaviedla svoj Zero Carbon Project, nový ambiciózny program, ktorý má pomôcť jej 1 000 najvýznamnejším dodávateľom znížiť emisie o 50% do roku 2025.