Eden Workplace, Softvér ako služba (SaaS) moderné hybridný kancelária, pred pár dňami zverejnila poznatky zo svojho prieskumu Eden Workplace Return to Office Survey, ktorý zisťuje, že pri ročnej karanténe 85% administratívnych pracovníkov sa teší na návrat do kancelárie v nejakej funkcii. Prieskum vykonala spoločnosť Wakefield Research a zahŕňal 1 000 národno reprezentatívnych amerických kancelárskych pracovníkov na plný aj čiastočný úväzok vo veku od 18 rokov od 9. februára a 17. februárom 2021.

Vzhľadom na to, že dostupnosť vakcín COVID-19 zvýšila diskusiu návrate zamestnancov do kancelárií, prieskum ukázal, že viac ako polovica (52%) administratívnych pracovníkov uvádza spoločenský kontakt s kolegami ako svoj hlavný dôvod, prečo sa chcú do kancelárie vrátiť. Medzi ďalšie postrádanú výhody zamestnancov patril prístup k riadnemu pracovnému vybaveniu (44%) a práce mimo domova (44%).

Výsledky tiež naznačujú rôzne pohľady podľa veku, etnického pôvodu a úrovne vzdelania. Kým 89% mileniálové si želajú vrátiť sa do kancelárie, iba 80% baby boomers (roz. 1945-1965) to cítilo rovnako. Pokiaľ ide o vzdelanie, u osôb s vysokoškolským vzdelaním bola najpravdepodobnejšou návratnosť 90%.

Výsledky prieskumu tiež uvádzajú rad poznatkov týkajúcich sa bezpečnosti, vrátane toho, že viac ako 3 z 5 (61%) respondentov požaduje, aby ich zamestnávatelia prísne presadzovali predpisy týkajúce sa COVID opatrenia. Štvrtina (26%) má dokonca pocit, že zamestnanci, ktorí porušujú bezpečnostné pravidlá COVID, by mali čeliť vážnym dôsledkom degradácie alebo dokonca prepustenie.

"Výsledky prieskumu boli poučné," povedal generálny riaditeľ Eden Workplace Joe Du Bey. "Dáta ukazujú, aká silná je národný dopyt medzi zamestnancami po návrate do kancelárie, ale aj to, ako naliehavo trvajú na tom, aby zamestnávatelia poskytovali bezpečné prostredie. Je zrejmé, že ľuďom chýba stretnutie so svojimi kolegami, a ja tiež verím, že je požadovaná flexibilnejšie budúcnosť s prechodom na hybridný kanceláriu. "

Ďalšie kľúčové zistenia z prieskumu zahŕňajú:

Zamestnávatelia budú musieť prehodnotiť svoj prístup k tradičným vnútornými kontrolami.

Dvom tretinám administratívnych pracovníkov (66%) nebudú vyhovovať osobné schôdzke, ak nebudú všetci prítomní od seba vzdialení najmenej šesť stôp.

Kým väčšine zamestnancov chýba spolupracovníci a neočakávajú zásadný posun v tom, ako sa budú obliekať do práce.

Viac ako polovica (53%) očakáva návrat k svojmu pre-COVID, kancelárskemu štýlu obliekania Ďalších 23% si myslí, že ich kolegovia využijú príležitosť predviesť formálnejšie oblečenie (9%) alebo štýlové a elegantné oblečenie (15%). Na druhú stranu 24% očakáva, že sa ich kolegovia budú obliekať rovnako ležérne ako pri práci z domova.

Väčšina pracovníkov sa domnieva, že základná ochrana COVID je dôležitá, ale veľký rozdiel je medzi očakávania zamestnancov, v závislosti na prístupe k informáciám o zdraví a bezpečnosti COVID a miere ich dizlokace počas karantény.

Drvivá väčšina pracovníkov očakáva dezinfekčný prostriedok na ruky zadarmo (71%), masky poskytované spoločnosťou (61%) a ich pracovný priestor budú oddelené (59%). U tých, ktorí nikdy nepracovali z domova, je oveľa pravdepodobnejšie, že nebudú chcieť, aby ich zamestnávateľ presadzoval pravidlá COVID (46%), v porovnaní s tými, ktorí pracovali z domova počas karantény (38%) a tými, ktorí sa už do kancelárie vrátili (33%).

"Jedným z prominentných tém z údajov je, že aj napriek určité rozdiely v očakávaní zamestnancov ohľadom toho, ako sa bude návrat do kancelárie vyvíjať, chcú sa vrátiť," povedal Du Bey. "Práca z domova má jasne svoje miesto, ale snaha pracovníkov byť medzi rovesníkmi a kolegami je mimoriadna." Časová os úplného návratu do kancelárie je premenlivá, ale zdá sa, že sme zašli za roh. Je preto nevyhnutné, aby zamestnávatelia investovali do správnych technológií, ktoré im pomôžu spravovať ich priestor a zaistiť bezpečnosť ich zamestnancov. "

Zdroj: // BUSINESS