Môžete predstaviť vašu spoločnosť? Aké služby ponúkate? 

Skupina Špedka je profesionálna logistická spoločnosť, ktorá pôsobí na Slovensku a v Českej republike. 

Na Slovensku je registrovaná ako SpedDKa s.r.o. a v Českej republike ako Špedka CZ Solutions s.r.o.. Naša spoločnosť je zameraná na poskytovanie špičkových logistických riešení s dôrazom na dve hlavné oblasti. Prvou oblasťou je špedícia, zasielateľstvo a vyťažovanie áut v nákladnej preprave. S našou širokou a spoľahlivou sieťou dopravcov a skúseným tímom profesionálov sme schopní zabezpečiť efektívne a bezpečné prepravy tovaru v rámci celej Európy. Druhou oblasťou je poskytovanie komplexných skladovacích služieb, so zameraním na B2B a B2C fulfillment. S našimi modernými skladovými zariadeniami a systémami riadenia zásob sme pripravení pre našich partnerov zabezpečiť, že ich tovary budú skladované a distribuované efektívne a presne podľa ich potrieb. Bez ohľadu na to, či ide o zásobovanie obchodu alebo plnenie objednávok koncových zákazníkov. Našim cieľom je poskytovať vysoko kvalitné logistické služby, ktoré pomáhajú našim klientom zlepšiť ich dodávateľský reťazec a dosiahnuť ich obchodné ciele. Kvalitu garantujeme viacerými ISO certifikátmi z oblasti obchodu, dopravy, alebo napríklad BREEM z udržateľnosti budov. 

2) Kde nájdeme Špedka skladové priestory, aká je ich celková kapacita?  

Naše nové priestory nájdete v distribučnom srdci Slovenska, konkrétne v meste Zvolen. Tento strategicky umiestnený sklad sa nachádza vo VGP parku, orientovaný v blízkosti diaľnice, čo zaručuje vynikajúcu dostupnosť a rýchly prístup. Sklad disponuje zelenou strechou, čím svojou troškou prispieva k ochrane životného prostredia. S celkovou plochou 3000m2 a viac ako 4000 pozíciami na skladovanie je náš sklad pripravený uspokojiť aj tie najnáročnejšie potreby našich klientov. 

3) Pre koho sú skladové priestory Špedka určené?  

Skladové priestory Špedka sú určené prakticky pre každého, kto má záujem o krátkodobé aj dlhodobé skladovanie svojich tovarov. Naša ponuka je široká a flexibilná, aby vyhovovala potrebám rôznych zákazníkov. Skladové priestory sú špeciálne navrhnuté tak, aby spĺňali všetky štandardy pre skladovanie rôznych druhov tovarov, vrátane elektroniky, drogérie, oblečenia a podobne. Bez ohľadu na typ vášho tovaru, môžete mať istotu, že v našom sklade bude bezpečne a správne uskladnený. Okrem samotného skladovania poskytujeme aj komplexné služby, ktoré zahŕňajú kompletizáciu objednávok, balenie, dopravu a dokonca aj spracovanie prípadných vratiek a reklamácií. S našou pomocou môžete svoje logistické procesy optimalizovať a zabezpečiť, že vaše podnikanie bude fungovať bez problémov. 

4) Aké technológie alebo softvérové nástroje plánujete implementovať v sklade? 

Plánujeme využiť viaceré nástroje na efektívne riadenie nášho nového skladu. Zahŕňa to implementáciu Warehouse Management System (WMS), ktorý bude zabezpečovať presnú evidenciu zásob a optimalizáciu logistických procesov. Taktiež budeme využívať vozíky do úzkych uličiek (VNA), ktoré budú navádzané rádiofrekvenčnými tagmi (RFID) na mape skladu. Vozíky budú mať interface na WMS čím zvýšime presnosť, rýchlosť a efektivitu skladovania. V pláne máme aj pásový dopravník na rýchle vychystávanie objednávok a presun tovaru. Tieto technologické riešenia nám umožnia optimalizovať procesy a zároveň držať náklady pod kontrolou. 

5) Ako vidíte vývoj trhu logistických služieb v nasledujúcich rokoch? 

V nasledujúcich rokoch očakávame dynamický a rýchly vývoj trhu logistických služieb. S rastúcim dopytom po online nakupovaní  sa bude musieť logistický sektor prispôsobiť novým trendom a technológiám. Profesionálni poskytovatelia logistických služieb budú kľúčoví pri implementácii automatizácie a umelej inteligencie do skladových operácií, čo zvýši efektivitu, presnosť a rýchlosť spracovania objednávok. Predpokladá sa tiež zvýšená dôležitosť udržateľnosti, čo prinesie nové inovácie v oblasti ekologických a energeticky úsporných riešení v logistike. Súčasný trend k personalizácii a rýchlejším dodacím lehotám bude ďalej formovať trh logistických služieb, pričom outsourcing bude hrať kľúčovú úlohu v tomto procese. 

Viac o službách Špedka na webe https://spedka.eu/