Priemyselný park pri košickom letisku odkúpila od rakúskej Erste Banka spoločnosť CTP na jeseň minulého roka s cieľom rozšíriť svoje portfolio v najväčších mestách regiónu. ctPark Košice tvorí päť industriálnych budov s prenajímateľnou plochou 57 000 m². Projekt poskytuje ďalší priestor na výstavbu nových budov v rozsahu približne 21 000 m².

Práve o výstavbu novej haly prejavila záujem spoločnosť Ehlebracht. Nová hala s rozlohou 8 916 m² sa má začať stavať už v novembri tohto roka. Do nových výrobných hál by sa mala sťahovať v závere roka 2021. „Rozhodli sme sa presťahovať svoju výrobu do priemyselného parku pri Košiciach, nakoľko chceme rozširovať svoje portfólio v oblasti lisovania plastov, súvisiacich technológií a v oblasti nástrojáreň. V súčasných priestoroch už máme obmedzené možnosti, ktoré nám nepostačujú z hľadiska našich strednodobých plánov a nášho rozvoja,“ povedal Stefan Hanke, konateľ spoločnosti Ehlebracht.

Spolu s rozšírením výroby narastie aj počet zamestnancov. Spoločnosť avizovala, že plánuje postupne zamestnať 230 -250 zamestnacov, čo je oproti súčasnosti nárast o 60 – 80 pracovných miest. Ehlebracht ponúka procesne orientované kompletné riešenia pre technické a optické plastové diely, komponenty a systémové riešenia. Odberateľmi sú výrobcovia originálnych zariadení a zákazníci z automobilového a elektro priemyslu.

„Priemyselný park v Košiciach má strategickú polohu. Pre výrobcov súčiastok, dielcov, či iných komponentov je to vždy dobrá voľba. V neposlednom rade Mesto Košice má kvalitné univerzity, ktoré priťahujú  moderné R&D centrá, viaceré z nich našli takisto domov v ctParku Košice. Myslím si, že tieto faktory spolu s kvalitným dopravným napojením a infraštruktúrou, rozhodli o premiestnení výroby nášho klienta aj v tomto prípade. Sme radi, že aj v tejto situácii, v ktorej sme, vidíme rast produkcie našich klientov, a tým pádom aj dopyt po moderných priemyselných halách, ktoré už spĺňajú nové energetické štandardy,“ povedal Stanislav Pagáč, regionálny riaditeľ CTP pre Slovensko.

CTP je developer, majiteľ a manažér poskytujúcí komplexné služby v oblasti nehnuteľností. Špecializuje sa na výstavbu a správu high-tech biznis priemyselných a logistických parkov pre zákazníkov z radu špičkových medzinárodných aj tuzemských spoločností, ktoré strategicky investujú do nových alebo do rozširovania existujúcich projektov.

CTP je vlastníkom ctPark Network, najväčšieho integrovaného systému prémiových biznis priemyselných a logistických parkov v strednej a východnej Európe so 6 miliónmi m² nehnuteľností triedy A na 100 strategických miestach v šiestich krajinách.

CTP v súčasnosti pôsobí okrem Slovenska v Českej republike, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku a v Poľsku. Okrem iných nehnuteľností vlastní aj ctPark Brno, v súčasnosti najväčší priemyselný park v regióne strednej a východnej Európy.

 

Zdroj:// Systémy logistiky