V strednodobom horizonte skupina ANTRACIT plánuje výrazný rozvoj svojich developerských projektov nielen v Českej republike, ale aj na Slovensku. „Rast celej developerskej skupiny má podporiť práve menovanie novej riaditeľky, ďalších projektových odborníkov z oblasti developmentu a úprava organizačnej štruktúry,“ uvádza Jan Hasík, konateľ medzinárodnej developerskej skupiny ANTRACIT a predseda predstavenstva stavebnej skupiny HSF System.

Na pozíciu riaditeľky pre Českú republiku a Slovensko nastupuje Zuzana Bajgarová. „Zuzana Bajgarová prináša do skupiny okrem dlhoročných skúseností a odborných kompetencií, tiež veľké pracovné nasadenie a schopnosť riadiť veľké medzinárodné projekty od začiatku až do konca,“ dodal J. Hasík.

Na Slovensku v lokalite ANTRACIT Prešov pripravený zámer ponúka skladové haly, showroomy alebo predajne a v súčasnosti prebiehajú rokovania s potenciálnymi záujemcami. Pre ďalší projekt ANTRACIT Senec sa dokončuje dokumentácia pre stupeň EIA a územné konanie. ANTRACIT Senec je lokalizovaný v areáli najvýznamnejšieho logistického parku v Senci s výbornou viditeľnosťou a dostupnosťou z Pezinskej cesty. Projekt disponuje právoplatným stavebným povolením a je pripravený k realizácií vrátane prípadných klientských úprav.

„Spoločne s developerskými tímami v Česku a na Slovensku budeme tiež pokračovať v rozvíjaní udržateľných, digitálnych a inovatívnych riešení v súlade s princípmi ESG vo všetkých našich súčasných i plánovaných projektoch,“ dopĺňa Zuzana Bajgarová.

Skupina ANTRACIT nedávno dokončila projekt ANTRACIT PorubkaPoint v Ostrave, v ktorom je dlhodobým nájomcom najväčšie a najmodernejšie boulderingové centrum v Moravskosliezskom kraji s názvom HANGAR. V atraktívnej lokalite Považský Chlmec v Žiline prebieha projekt ANTRACIT Spot Žilina – výstavba objektu pre gymnastickú a parkourovú akadémiu s plánovaným otvorením na začiatku roku 2024.

„Oba projekty sú príkladom komplexnej developerskej činnosti skupiny ANTRACIT a zaujímavosťou na nich je skutočnosť, že pôvodne priemyselné objekty poskytujú kvalitné a dlhodobé zázemie klientom z oblasti služieb, rovnako ako ich vlastnú klubovú základňu, a tiež atraktívne športové vyžitie pre širokú verejnosť. Práve individuálny prístup k potrebám klientov a pestrosť portfólia sú prvky, na ktorých chceme naďalej ANTRACIT stavať a rozširovať ho zatiaľ na území Česka a Slovenska,“ hovorí Zuzana Bajgarová, riaditeľka medzinárodnej developerskej skupiny ANTRACIT pre Českú republiku a Slovensko.

Pestrosť portfólia dokladajú aj ďalšie projekty, ktoré ANTRACIT pripravuje. V Českej republike pokračuje v príprave projektu Polyfunkčný dom VÁCLAV v samotnom centre Ostravy, ktorý ponúkne prémiové kancelárske priestory, bytové a komerčné jednotky. Projekt ANTRACIT Livia sa zameriava na výstavbu rodinných domov – inteligentných drevených stavieb s integrovanou fotovoltaikou a riadiacim systémom. V Plzni a Ústí nad Labem ANTRACIT revitalizuje brownfieldy na moderné podnikateľské zázemie.