Celkovo bude po tejto investícii spoločnosť na Slovensku zamestnávať asi šesťdesiatku ľudí. Vyplýva to z investičného projektu slovenskej dcéry Caravita Europe, ktorý už obdržali slovenské povoľovacie úrady.

Na vlne slnka i terás

Za plánom na rozšírenie výroby Nemcov, ktorí svoje tienidlá predávajú po celom svete, pritom nie sú iba čoraz horúcejšie letá, ale aj ďalšie faktory.

Caravita si vo svojom investičnom projekte pochvaľuje, že jej odbyt ťahá hore aj pokračujúca stavebná konjunktúra. Hlavne v Nemecku, Rakúsku i Švajčiarsku, ktoré patria medzi jej najdôležitejšie trhy.

Zdroj: https://www.etrend.sk/firmy/zaujem-o-slnecniky-a-tienidla-stupa-nemci-pri-trencine-rozsiria-ich-vyrobu.html

No rovnako spomína aj rastúci záujem o vonkajšie stravovanie. Viac tienidiel si kupujú tak reštaurácie, ako aj domácnosti.

Produkty Caravity pritom patria k drahším, no aj kvalitnejším a trvalejším tienidlám. Vyrába ich aj na mieru podľa individuálnych požiadaviek.

Spoločnosť je pritom na rastúcej vlne už dlhšie. Ešte v roku 2009 tržby jej tunajšej novodubnickej výroby predstavovali necelé dva milióny, vlaňajšie tržby sa pri ich postupnom raste dostali až na viac ako štyri a pol milióna eur.

Vlani sa profit slovenskej dcéry dostal na 198-tisíc eur, čo predstavovalo medziročný rast o 13 %. Najsilnejším z hľadiska profitu bol roku 2014, keď Caravita Europe prekonala hranicu 450-tisíc eur.

Rozbeh v roku 2021

Pozemok na nový väčší závod má už pri Trenčíne firma kúpený. Výstavba sa má rozbehnúť na jeseň tohto roku. Spustenie prevádzky sa očakáva pred koncom roku 2021.

Caravita vznikla pred štvrťstoročím. V juhonemeckom Gaimersheime pri Ingolstadte má dnes už iba obchodnú centrálu, ktorá zabezpečuje odbyt slovenskej produkcie.

Caravita je súčasťou širšieho nemeckého zoskupenia Warema Group.

Zdroj: https://www.etrend.sk/firmy/zaujem-o-slnecniky-a-tienidla-stupa-nemci-pri-trencine-rozsiria-ich-vyrobu.html