Člen predstavenstva spoločnosti KLM Michal Kozáček uviedol, že siahli po inovatívnej možnosti financovania rozvojových aktivít prostredníctvom kapitálových investícií. Vďaka platforme už získali kapitál aj na ďalšie naše projekty – logistickú halu v Nitre a retailový park v Piešťanoch.

Expedičné pracovisko sa môže rozrásť

Hala bude slúžiť ako cross-dock pracovisko na rýchle vybavovanie objednávok z online obchodov a redistribúciu tovarov zákazníkov. Má mať rozlohu 1 400 štvorcových metrov (m2), vyrastie na pozemku s rozlohou približne 10-tisíc m2 v blízkosti predajní veľkých obchodných reťazcov OBI, Mountfield, Siko, Sconto, Jysk a neďaleko automobilky PSA a priemyselného parku CTP. Pozemok prislúchajúci k hale je určený na ďalšiu rozvoj expedičného pracoviska, ktoré je súčasťou základnej infraštruktúry a najmä predpokladom ďalšieho rozvoja online obchodu.

Rast logistiky

Nárast e-shopov a zmeny v nákupných zvyklostiach obyvateľstva nahrávajú aj prepravcom a doručovateľským službám. Podiel online tržieb na maloobchodnom predaji v Európe dosiahol v roku 2020 vyše 16 percent. Na Slovensku to bolo 4,6 percenta, no tempo rastu je rýchle, priemerne 25 percent ročne v posledných štyroch rokoch. To predstavuje zaujímavý potenciál a príležitosť pre slovenských investorov.

Spoločníci KLM real estate zrealizovali projekty rôzneho zamerania, vrátane 21 obchodných centier a šiestich logistických parkov na území Slovenska a Českej republiky.

 

Zdroj:// Reality Trend