Obsadiť majú okolo 6 300 štvorcových metrov (m2) z celkovej plochy haly takmer 20 000 m2. Ako pre TASR povedal riaditeľ Panattoni pre Slovensko Erik Ivaničko, investícia do výstavby sa pohybuje na úrovni okolo 17 miliónov eur.

Dokončiť a predať na užívanie

,,Vo finále bude mať 19 800 m2 skladových plôch. Je potrebné ju dostavať, dokončiť, skolaudovať a predať klientom na užívanie," uviedol. Predpokladá, že posledná fáza bude hotová do konca tohto roka. Hala sa vzhľadom na ekologicko-úsporné riešenia uchádza aj o certifikát vo vysokej úrovni hodnotenia podľa najnovších štandardov BREEAM New Construction na úrovni Excellent.

Prvými nájomcami sú logistická spoločnosť PKZ Logistics a firma pre výrobu výživových doplnkov GreenPharm. Od nových priestorov očakávajú optimalizáciu skladových operácií, zefektívnenie výroby, zlepšenie hygienických štandardov aj podmienok pre zamestnancov.

Dopytov je stále viac

Prvá budova má 15 000 m2 a je obsadená na viac ako 80 percent. Posledné voľné priestory momentálne pripravujú pre ďalšieho klienta. Ivaničko je presvedčený o tom, že obe budovy budú plne obsadené.

,,Košický trh sa stále posúva ďalej a tých dopytov je stále viac. Vo východoslovenskom regióne, alebo v metropole akou sú Košice, vidím ďalšiu pridanú hodnotu. Chceme tu zostať a hľadáme ďalšie príležitosti, ako tu nemať iba tieto dve budovy, ale pokračovať v ďalšom developmente," dodal.

Podľa neho sa logistický park rozhodli postaviť v tejto lokalite najmä pre dynamiku trhu vo východnej Európe, strategickej polohe tohto regiónu, dopravnému napojeniu i pracovnej sile.