Jedným z dôležitých indikátorov pre spoločnosti, ktoré obchodujú na burze Euronext Amsterdam a ktoré patria do AScX indexu, je ich trhová hodnota. Spoločnosti CTP sa zvýšila trhová hodnota za posledné 3 mesiace od vstupu na najstaršiu burzu na svete na 6,2 mld.  eur. Toto číslo predstavuje nárast o približne 10 % od IPO developera na konci marca 2021.

„Považujeme za úspech, že sme sa po takom krátkom čase dostali do ASCX indexu. Je to jasný signál toho, že akcie CTP patria medzi atraktívne. Sme radi, že prispievame k imidžu amsterdamskej burzy ako miesta, ktoré je lákavé pre medzinárodných investorov aj pre emitentov. Pre nás to však je iba začiatok. Ako spoločnosť ,ktorá je zameraná na rast, predpokladáme ďalšie pozitívne podnety zo zvýšenej viditeľnosti,“ povedal Jan-Evert Post, vedúci financovania a vzťahov s investormi v CTP NV.

IPO spoločnosti CTP z 25. marca vygeneroval 819 miliónov eur v tržbách. Celkový počet ponúkaných akcií je 6,7 milióna, čo predstavuje 17 % všetkých akcií spoločnosti.