V súčasnosti v lokalite prebieha výstavba VGP Parku Bratislava I s celkovou rozlohou takmer 58 hektárov. Postupne tu vznikne 7 hál, ktoré dohromady ponúknu vyše 250 000 metrov štvorcových prenajímateľných plôch. Medzi súčasných nájomcov už patria spoločnosti Continental, Geis či Dirks.

Chystané rozšírenie, tj. VGP Park Bratislava II s ďalšími 5 halami, vyrastie na druhej strane diaľnice priamo oproti existujúcemu areálu. Dohromady ponúkne 150 000 metrov štvorcových na prenájom. Dokončenie prvej z hál je plánované v 2. štvrťroku 2023.

„Očakávame, že zvyšok hál bude pripravený na odovzdanie do užívania v treťom alebo štvrtom kvartáli budúceho roka, v závislosti od záujmu potenciálnych klientov. Už teraz zaznamenávame veľký záujem o lokalitu v bezprostrednej blízkosti hlavného mesta. Rozhodujúcu úlohu zohráva aj výborné napojenie na hlavnú diaľnicu D1, ktorá prechádza prakticky celým Slovenskom a umožňuje ľahký prístup do európskych miest ako Viedeň či Győr,“ komentuje Tomáš Bednár, Country Manager VGP pre Slovensko, a pokračuje: „Vo VGP sa zameriavame na poskytovanie technických odborných znalostí a skúseností nášho tímu s cieľom ponúknuť riešenia pre modernú logistiku, ako aj výstavbu semi-industriálnych budov od A po Z. Pracujeme ako poskytovateľ služieb a prvý kontaktný bod pre našich klientov, pokiaľ ide o technické výzvy, ktorým čelia, ako aj splnenie požiadaviek na ekologické riešenia.“

Po dokončení sa VGP Park Bratislava stane jedným z najrozsiahlejších projektov v portfóliu VGP. Areál vzniká v strategickej lokalite blízko medzinárodného letiska, kde je k dispozícii všetka infraštruktúra a ideálna dopravná dostupnosť. Od 1. januára 2022 majú všetky nové budovy zacielené na certifikáciu BREEAM Excellent alebo DGNB Gold Green Building – teda na vysoký štandard s dôrazom na energetickú efektívnosť a udržateľnosť.

Skupina VGP vlastní na Slovensku už tri lokality. Celkovo skupina pôsobí v štrnástich európskych krajinách a úspešne pokračuje v expanzii. V Európe teraz spoločnosť VGP sídliaca v belgických Antverpách prevádzkuje 100 parkov.

Okrem najmodernejších technológií sú ústrednými parametrami komerčných nehnuteľností spoločnosti VGP udržateľnosť a energetická účinnosť. Spoločnosť sa zaviazala stať uhlíkovo neutrálny do roku 2025 a tiež u svojich projektov usiluje o certifikácie BREEAM a výrobou zelenej energie. Celkom už bolo certifikovaných 54,3 % jej portfólia a kapacita výroby zelenej energie divízie VGP Renewable Energy bola zvýšená na 74,7 MWp, pričom ďalších 74,5 MWp sa pripravuje.

Nadácia VGP, založená v roku 2019, podporuje už 29 projektov, ktoré sa zaoberajú sociálnymi otázkami, ochranou prírody a ochranou kultúrnych statkov. Tie k dnešnému dňu dostali od VGP finančné prostriedky vo výške viac ako 7 miliónov eur.