Spoločnosť Vermont do skladu v Bratislave investuje desiatky miliónov eur. Inštalácia systémov na ploche s výmerou takmer 1 750 m2 začala 1. júna. Dokončenie je naplánované už na prvú polovicu tohtoročného augusta. Vďaka systému AutoStore sa výrazne zvýši efektivita skladu a rýchlosť spracovania objednávok. Inštalácia skladových systémov začala 1. júna v Bratislave. Tento rok v auguste, kedy bude sklad uvedený do prevádzky, sa spoločnosť Vermont stane prvým prevádzkovateľom systému AutoStore na Slovensku.

„Bude to revolúcia v slovenskej (ale aj v českej a maďarskej) logistike a vo fashion logistike zvlášť,“ uvádza Lukáš Baudyš, Logistic Director v spoločnosti Vermont Holding a dodáva: „Odvetvie internetového predaja módy je momentálne na vzostupe a s tým sa na efektivitu skladov. Vďaka automatizácii skladu získame významnú konkurenčnú výhodu, pretože sa tak zásadne zrýchlia a spresnia všetky logistické procesy. Systém AutoStore a ostatné prvky automatizácie nás posunú medzi logistickú špičku.“

Inštalačnému procesu predchádza detailná analýza operačných procesov v spoločnosti Vermont. „Snažili sme sa samozrejme nájsť čo najefektívnejšie riešenie pre Vermont,“ vysvetľuje CEO Element Logic Jindřich Kadeřávek. Vďaka systému AutoStore sa výrazne zefektívni využitie plochy v skladoch.

„Kúpa vlastného skladu, systému AutoStore a ostatnej automatizácie a technológie je investíciou, ktorá nás výrazne posunie v efektivite, presnosti a rýchlosti. Sú to kroky na podporu nášho rastu a rozvoja,“ dodáva Baudyš.

„Doba trvania príjmu nového tovaru sa vďaka systému AutoStore zníži na jednotky hodín. Spoločnosť Vermont tak bude schopná výrazne zrýchliť aj expedíciu ako na predajne, ako aj na e-shop,“ dopĺňa za Element Logic Kaderávek.

AutoStore je založený na kubickom skladovacom systéme, ktorý bude v prípade bratislavského skladu pozostávať približne zo 70 000 binov. Obsluhovaný bude 34 roboty. Okrem toho budú súčasťou skladového systému tiež 4 carousel porty a 4 conveyor porty slúžiace na zaskladňovanie a vychystávanie.