Spoločnosť ESA logistika otvorila na Slovensku v Senci neďaleko Bratislavy nový sklad pre suchý tovar, ktorý ponúkne 12 650 m2 skladovej plochy pre 15 400 paletových miest. ESA logistika už v rovnakej lokalite prevádzkuje vlastný sklad s kapacitou 19 500 paletových miest. Prácu tu nájde zhruba 20 nových zamestnancov, čím celkový počet zamestnancov ESA logistika v areáli v Senci stúpne na 140 ľudí.

„Dôvodom pre otvorenie nového skladu je nedostatok plôch v našom existujúcom sklade v Senci a z toho plynúca potreba ich rozšírenia pre potreby nových klientov. Tým hlavným bude spoločnosť dodávajúca softvérové a hardvérové IT riešenia prostredníctvom elektronického obchodu, ktorá je naším dlhoročným klientom v Českej republike, a teraz ju budeme logisticky podporovať aj na slovenskom trhu,“ hovorí Ingrid Domoráková, Logistics Manager spoločnosti ESA logistika na Slovensku. „Výhodou pre všetkých je aj umiestnenie nového skladu v bezprostrednej blízkosti našej existujúcej budovy, kde je umiestnená aj centrála spoločnosti ESA logistika na Slovensku,“ dodáva.

Sklad vďaka svojmu priamemu napojeniu na slovenskú diaľničnú sieť umožňuje rýchle zásobovanie krajín strednej Európy. Funguje v multiklientskom režime, zatiaľ je v prevádzke v dvanásťhodinových cykloch vo všedné dni a stále ponúka prípadným záujemcom voľné priestory. Okrem služieb skladovania a manipulácie tu bude prebiehať aj špecializované vychystávanie tovaru pre e-shop a balenie zásielok pre koncových zákazníkov. Priestor v sklade umožňuje aj poskytovanie služieb s pridanou hodnotou (VAS), ako je prebaľovanie, etiketovanie a ďalšie operácie s tovarom.