Mesto Trnava pripravuje predaj pozemku s rozlohou 4,3 hektára v blízkosti automobilky Groupe PSA Slovakia, získať chce zaň minimálne 785-tisíc eur. Pozemok sa nachádza v katastrálnom území susednej obce Zavar v lokalite priemyselného parku, uvažuje sa tam s priemyselnou výstavbou. 

Získať môžu až milión eur
Mestské zastupiteľstvo mesta Trnava bude v utorok schvaľovať okrem predaja pozemku aj predaj päťsto akcií Prima banky, za ktoré chce radnica zinkasovať najmenej 285-tisíc eur. Pozemok aj akcie banky bude Trnava predávať verejnými obchodnými súťažami, v ktorých bude rozhodujúca najvyššia ponúknutá cena. Ak by oba obchody vyšli, do rozpočtu mesta by pribudlo najmenej milión eur. 
Pozemok leží pri obchvate mesta, v súčasnosti je evidovaný ako orná pôda. Nachádza sa však v lokalite priemyselného parku, kde sa ráta s výstavbou. Trnavská radnica požaduje za štvorcový meter najmenej 18,04 eura, pri rozlohe viac ako 43-tisíc štvorcových metrov je minimálna východisková cena stanovená na 785-tisíc eur.

Predaj akcii
Mesto Trnava plánuje predať aj 500 kusov akcií Prima banky, ktoré vlastní. Ponuku na ich odkúpenie adresovala samospráve sama banka. Predaj budú v utorok schvaľovať mestské poslanci, minimálna cena je stanovená na 570 eur za každú akciu.
„Z vlastníctva predmetných akcií nemá mesto žiadny finančný prospech, pretože napriek skutočnosti, že Prima banka Slovensko, a. s., pravidelne vykazuje ročný zisk, dividendy nevypláca. Mesto Trnava zároveň nemá možnosť žiadnym spôsobom podieľať sa na riadení banky, pretože majoritný akcionár, spoločnosť Penta Investment Limited, vlastní 99,31 percenta všetkých akcií,“ píše sa v dôvodovej správe k návrhu na predaj týchto cenných papierov.

 

zdroj: https://mytrnava.sme.sk/c/22152018/radnica-planuje-predaj-pozemku-pri-automobilke-aj-predaj-akcii-banky.html