Savera Components bude v nových priestoroch prevádzkovať svoj prvý výrobný závod v strednej a východnej Európe. Odtiaľ budú kabíny, rámy a ďalšie výťahové komponenty putovať ku svojim odberateľom. Tými sú najvýznamnejšie spoločnosti v regióne, ktoré sa zameriavajú na výrobu výťahov. Vedľa výrobného zázemia bude Savera Components mať v budove aj skladovej plochy a kancelárie.
Transakciu pre Savera Components riadila za priemyselné oddelenie Colliers International Silvie Marešová, Senior Associate: "Našou hlavnou úlohou bolo zastrešiť pre klienta výberové konanie na developera v rámci Českej republiky, Slovenska a Poľska. Následne sme mali za úlohu vyjednať nájomnej podmienky. Požiadavkám Savera Components najlepšie vyhovela spoločnosť CTP a jej priestory triedy A v jednom z najvyhľadávanejších priemyselných parkov v Moravskosliezskom kraji, ktorým je CTPark Ostrava, "opisuje.

K špecifickým požiadavkám patrila okrem iného zvýšená nosnosť podlahy, umožňujúca inštaláciu výrobných strojov, či modifikácie nutná pre vznik vlastnej lakovne. Vzhľadom k tomu, že Savera Komponent CZ bude mať v CTParku Ostrava aj svoje oficiálne sídlo, pozornosť bola venovaná tiež možnosti zriadiť v budove reprezentatívne kancelárske priestory.
"Popri flexibility nových priestorov je pre nás tiež veľmi atraktívna lokalita parku. Ostrava disponuje ako jedno z najväčších miest v Českej republike dostatočnou ponukou kvalifikovanej pracovnej sily. Región má navyše významnú tradíciu z pohľadu hutníckeho priemyslu a kovovýroby, na ktoré sa zameriavame aj my. Ťažiť budeme tiež z napojenia parku na najvýznamnejšie medzinárodné dopravné tepny, vďaka ktorým máme rýchly prístup ku klientom na slovenskom. Ďalšou veľkou výhodou je blízkosť medzinárodného letiska v Katowiciach s priamou linku do Španielska, tam sa totiž nachádza naša materská spoločnosť, "povedal Ramiro Aranda, riaditeľ nového výrobného závodu v Českej republike.
Nájom, ktorý Colliers pre Savera Components vyjednala, začína na jeseň 2019. S tým bude ihneď zahájený skúšobná prevádzka výrobného závodu. Ten sa po továrňach v španielskej Zaragoze a indickej Pune stane tretím výrobným centrom produktov Savera Group na svete.

Zdroj: https://retrend.cz/novinky/prumysl-a-logistika/prvni-stredoevropsky-vyrobni-zavod-savera-components-bude-v-ostrave-prostory-zajistila-colliers-international/