Prvá fáza ARETE PARKu Trenčín vyrastie na ploche 15 000 m2. Priemyselný park je situovaný v zavedenej priemyselno-logistickej zóne mesta Trenčín a v tesnej blízkosti diaľnice D1. „V súčasnej dobe prebieha betonáž priemyselnej podlahy haly číslo jeden. Dokončenie celého projektu je v pláne koncom leta 2023, uvádza Tomáš Kosa, konateľ stavebnej skupiny HSF System, ktorá je generálnym dodávateľom výstavby.

„Teší nás, že v spolupráci so silnými a stabilnými partnermi, spoločnosťou Linde a HSF System, vyrastá v Trenčíne na Slovensku už piaty projekt v rámci nášho fondu Arete Industrial,“ uvádza Igor Šnirc, business development director Arete na Slovensku.

Trenčiansky priemyselný park bude spĺňať všetky parametre v súlade so zásadami ESG a certifikáciou BREEAM. Hlavným a dlhodobým nájomcom priemyselného parku bude spoločnosť Linde Material Handling Slovenská republika, ktorá sa zameriava na predaj, servis a prenájom manipulačnej techniky, regálových riešení a automatizáciu skladov.

Developerom a investorom priemyselného parku v Trenčíne je investičná skupina Arete, ktorá vznikla v roku 2014 a zameriava sa na investície do nehnuteľností prostredníctvom regulovaných investičných fondov, fondov kvalifikovaných investorov. ARETE PARK Trenčín je súčasťou už tretieho fondu skupiny Arete, Arete Industrial, ktorý sa sústredí na akvizície ako aj na výstavbu priemyselných a logistických aktív v strednej a východnej Európe.