Navrhovaný areál bude situovaný v juhovýchodnej časti Budče v priestore dnes už nefunkčného veľkochovu ošípaných. Zastavaná plocha predstavuje podľa zámeru 65 000 metrov štvorcových, pričom tu bude vybudovaných 270 parkovacích miest. Prevádzka by mala v dvoch výrobno-skladových halách zamestnať 454 ľudí, v ďalších šiestich skladových halách 508 pracovníkov a štyroch ľudí na centrálnej vrátnici, čo spolu predstavuje 966 pracovných miest hlavne vo výrobe, logistike aj v administratíve.

Súčasťou areálu logistického centra nákladnej dopravy budú skladové a výrobné priestory, potrebné technické, administratívne a sociálno-hygienické zázemie, vnútorné komunikácie, spevnené plochy a parkoviská. Účelom je vytvorenie podmienok pre vstup nových investorov s využitím pracovnej sily zameranej na odborníkov v regióne. Hlavným zámerom je príprava územia pre účely výrobného charakteru.

Podľa starostu obce Budče Františka Moravca činnosť nie je v rozpore so schváleným územným plánom obce. Obecné zastupiteľstvo pri posudzovaní žiadosti navrhovateľa malo hlavnú podmienku realizácie zámeru vyriešiť dopravné napojenie areálu mimo obytnej zóny obce. Ak riešenie dopravného napojenia z rýchlostnej cesty R1 nebude možné, tak obslužná komunikácia má prechádzať mimo obce.

 

Zdroj:// Systémy logistiky