Spoločnosť L’Oréal nasadila nové technológie, ktoré využíva pri automatizácii, modelovaní a senzorickom hodnotení s využitím robotických aplikácií a riešení od OnRobot, globálneho lídra v oblasti kolaboratívnej robotiky. Integrácia kolaboratívnych aplikácií umožnila L’Oréal zlepšiť pracovné prostredie, zbaviť zamestnancov ťažšej práce a prideľovať im inšpiratívnejšie úlohy.

Uchopovač OnRobot RG6 poskytol optimálnu flexibilitu pri hodnotení účesov vďaka veľkosti uchopovača a jeho rýchlosti pri zmenách testov, kedy je potrebné jednoducho prepínať koncové nástroje. V rámci procesu hodnotenia peny uchopovač RG2-FT zas poskytuje ideálnu kontrolu sily úchopu vďaka zabudovaným senzorom a robustnosti pri manipulácii s predmetmi.

L’Oréal v roku 2012 otvoril najväčšie výskumné vlasové centrum na svete, ktoré sa nachádza vo francúzskom meste Saint-Ouen. Takmer 500 výskumných pracovníkov tu pracuje na troch poschodiach, kde vytvára nové šampóny, prípravky na starostlivosť o vlasy, stylingové prípravky a farby na vlasy na základe vedeckých poznatkov a typov vlasov. Pracovníci vyvíjajú, vytvárajú a starostlivo sledujú potreby a túžby spotrebiteľov. Aby L’Oréal zostal na špici vo svojom odbore, potreboval vo svojich laboratóriách nové automatizačné, modelovacie a analytické technológie.

„Pracujeme na automatizácii už asi 10 rokov, ale teraz je to po prvý raz, čo sme do našej infraštruktúry nainštalovali koboty,“ hovorí Jérémy Baronnier, Project Development Manager v spoločnosti L’Oréal. „Prirodzene sme si vybrali aplikácie OnRobot, hlavne ich uchopovače RG6 a RG2-FT. Potrebujeme pružný a flexibilný systém a vďaka nasadeniu kobotov sme teraz schopní čeliť novým výzvam ľahšie, rýchlejšie a efektívnejšie. Menič Quick Changer pritom umožňuje jednoducho prepínať z jedného uchopovača na druhý bez toho, aby sme strácali drahocenný čas.“

Investície do infraštruktúry viedli nakoniec k úsporám vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur. Podarilo sa dosiahnuť zvýšenie výkonnosti, jednoduchšie použitie a zvýšenie produktivity všetkých operátorov vďaka presným testovacím jednotkám. „Doteraz sme mohli testovať 175 zložení týždenne (7 hodín × 5 dní). V blízkej budúcnosti budeme môcť testovať až 504 zložení týždenne (24 hodín × 7 dní),“ uvádza Rémi Bonafos, Manager of Hair Innovation Methods and Techniques v spoločnosti L’Oréal.

Systémy OnRobot sú dnes inštalované vo všetkých vlasových laboratóriách L’Oréal po celom Francúzsku a čoskoro by mohli byť nasadené aj na medzinárodnej úrovni.

 

Zdroj:// Systémy logistiky