Kia Slovakia prekonala hranicu milión vyrobených vozidiel v roku 2012 a každé tri roky pridávala k nemu ďalší milión. V týchto dňoch, už zišli z výrobných liniek, ktoré sú schopné vyrábať až osem rôznych modelov, celkovo štyri milióny vozidiel. Vyrábané sú tu všetky modely z rodiny Ceed – Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed ako aj posledné tri generácie modelu Sportage.

“Len vďaka úsiliu našich výrobných operátorov, všetkých zamestnancov a dodávateľov sa nám podarilo dosiahnuť neuveriteľný míľnik v našej histórii. Kia Slovakia je dlhodobo symbolom vynikajúcej kvality, efektívnosti, bezpečnosti a moderných technológií, čo potvrdzujú úspechy našich modelov v Európe,” poďakoval zamestnancom Kia Slovakia Seok-Bong Kim, prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia

Kia Slovakia patrí medzi významných výrobcov a exportérov na Slovensku, zamestnáva 3 700 ľudí ktorým vypomáhajú moderné roboty. Nedávna investícia vo výške 70 miliónov eur umožňuje vyrábať a montovať nové benzínové motory, ako odpoveď na meniace sa požiadavky trhu. Kia vyrába veľmi efektívne benzínové motory doplnené o 1,6 litrový naftový „Smartstream“ motor.

 

Zdroj:// Systémy logistiky