"Súčasťou investície za 250 miliónov korún sú mraziarenské haly v tvare písmena L prepojené s manipulačným priestorom s nakladacími rampami. Súčasťou objektu je aj strojovňa technológia a trojpodlažný administratívny objekt, "hovorí Pavel rúha, šéf závodu Pozemných stavieb Juh spoločnosti Swietelsky stavebné. Tá na zákazke pracovala od vlaňajšieho septembra do tohtoročného júla.
Nové zázemie je určené pre skladovanie mrazených potravín, najmä potom zeleniny, ovocia, pečiva, mäsa i polotovarov. Prevádzka bude natoľko automatizovaný, že priamo v mraze nikto zo zamestnancov celý deň tráviť nebude. O to kvalifikovanejšia však títo ľudia budú musieť byť, lebo budú pracovať so špičkovými technológiami.
"Potravinársky trh rastie a dlhodobo registrujeme záujem o naše služby. Zvlášť zmrazené pečivo k dopečení v posledných rokoch hýbe mraziarenským trhom. Ale jedná sa aj o zmrzliny či suroviny pre ďalšie spracovanie vo výrobe. Investície do nových kapacít dáva význam aj kvôli uzatváraniu zastaraných mraziarní v okolí. "Vysvetľuje Tomáš Urban, výkonný riaditeľ spoločnosti Eurofrost.
Eurofrost pôsobí na trhu už od roku 2002 a prevádzkuje dva sklady. Mraziarne v Českých Budějoviciach má kapacitu 2000 paletových miest. V Úžiciach možno teraz novo uskladniť až 23 000 paliet mrazeného a 2000 paliet chladeného tovaru. Eurofrost sa tak stáva druhým najväčším poskytovateľom skladových služieb pre mrazené potraviny v Českej republike.

Zdroj: https://retrend.cz/novinky/prumysl-a-logistika/eurofrost-postavil-v-uzicich-novou-mrazirnu-dela-z-neho-dvojku-na-trhu/