Logistické centrum vyrastie v prístavnej amsterdamskej štvrti Western Docklands. Bude disponovať 120 000 metrami štvorcovými skladovacej plochy. Viacúrovňové centrum ponúkne aj 11 000 metrov štvorcových kancelárií, 1700 parkovacích miest, 200 nakladacích dokov a 180 metrov dlhé nábreží. Areál má priamy prístup na mestský okruh a severnej morský kanál.

Budova bude napájaná vlastnými fotovoltaickými panelmi a veternými turbínami. Po vode bude obsluhovaná loďami s elektrickým pohonom.

Skupinu CTP Group založil Holanďan Remon Vos v roku 1998 v Českej republike. Pred piatimi rokmi CTP vstúpila na ďalšie trhy v regióne. Okrem Česka pôsobí na slovenskom, v Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Poľsku, Maďarsku a Rakúsku. Špecializuje sa na stavbu priemyselných a logistických nehnuteľností.

V polovici marca firma oznámila, že rozšíri sieť tiež do Holandska. V Česku na konci júna minulého roka firma vlastnila 3,46 milióna metrov štvorcových plôch v 54 areáloch. Na konci marca skupina vstúpila na akciovú burzu v Amsterdame. Čistý zisk skupiny tento rok v prvom polroku vzrástol medziročne zhruba o štyri pätiny na 188,3 milióna eur (4,8 miliardy korún). Čistý príjem z nájmu stúpol o 17,4 percenta na 160,3 milióna eur (4,1 miliardy korún)