Bankový sektor sa, podobne ako aj mnohé iné odvetvia, snaží postupne znižovať uhlíkovú stopu. Preto pri hodnotení financovania zohľadňuje nielen ekonomický aspekt, ale aj trvalú udržateľnosť financovaných projektov. V sektore nehnuteľností o to viac, že ide o odvetvie s významnou uhlíkovou stopou.

Tatra banka, líder v korporátnom financovaní, so spoločnosťou CTP úspešne spolupracuje niekoľko rokov. Existujúce dlhodobé partnerstvo s najväčším európskym vlastníkom, developerom a správcom logistických a priemyselných parkov sa významne posilnilo aj poskytnutím nového syndikovaného úveru vo výške 278 miliónov EUR.

Banka sa na tejto transakcii, ktorá je jednou z najväčších realitných transakcií na slovenskom trhu, podieľala v spolupráci s rakúskou Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG a Raiffeisenlandesbank Oberösterreich AG. Právne poradenstvo pri transakcii zabezpečovali advokátske kancelárie Dentons a White & Case.

Refinancovanie výstavby viac ako 35 logistických a priemyselných budov umožňuje spoločnosti CTP uvoľniť kapitál a reinvestovať ho do nových projektov. Portfólio spoločnosti CTP je certifikované podľa noriem BREEAM a EPC, čo je dôkazom jej ambícií v oblasti trvalej udržateľnosti.

„Veľmi si vážime prejavenú dôveru klienta. Túto transakciu považujeme za míľnik z pohľadu objemu i komplexných štandardov syndikátneho financovania. Predstavuje tiež významný krok smerom k zníženiu celkovej uhlíkovej stopy pri aktivitách klienta a sme radi, že mu pri nich môžeme byť oporou,“ hovorí Zuzana Koštialová, členka predstavenstva zodpovedná za korporátne a privátne bankovníctvo a Capital Markets.

„S Tatra bankou máme dlhoročný vzťah a vážime si vzájomnú spoluprácu. Jej podpora je dôkazom našej prepracovanej obchodnej stratégie a úspechov na trhu priemyselných a logistických nehnuteľností v strednej a východnej Európe. CTP je dlhodobo priekopníkom vo výstavbe udržateľných priemyselných a logistických priestorov, čo naši bankoví partneri oceňujú. Syndikovaný úver nám umožňuje uvoľniť kapitál a reinvestovať ho do nových udržateľných projektov, aby sme mohli naplniť naše ambiciózne plány expandovať,“ povedal Richard Wilkinson, finančný riaditeľ CTP.