Stavebné práce na CTPark Prešov odštartovali prvou etapou v septembri tohto roka. Predmetom výstavby je hala s celkovou rozlohou 38 tisíc m². „Začíname s prvou halou a výstavbou prvých 25 tisíc m². Už teraz môžeme potvrdiť, že aktuálne staviame pre dvoch nájomcov, logistických providerov, ktorí podpísali najomné zmluvy na 11 tisíc m²,“ hovorí Ján Rakovský, Senior Business Developer CTP.

Prešovský CTPark patrí medzi významné investície na východe Slovenska. S jeho výstavbou súvisí aj vznik nových pracovných miest, ktoré vytvoria noví nájomcovia už počas budúceho roka. Tí sa spoliehajú na priemyselnú tradíciu v tomto regióne, dostupnosť kvalifikovanej pracovnej sily, ale aj potenciál  vďaka technickým univerzitám.  Práve tieto aspekty predurčujú CTPark v Prešove pre logistiku a high-tech výrobu.

Prešov má tiež strategickú polohu, ktorej nahráva aj nedávno otvorený úsek Diaľnice D1. Západný obchvat mesta Prešov na exite Petrovany-Záborské pokračuje výborným diaľničným napojením na Košice (30 km) a automobilový klaster v Žiline/Martine (200 km) s ľahkým prístupom do Poľska (70 km). Park leží na trase tranzitnej cesty Via Carpatia, ktorá spája krajiny Poľsko, Litva, Maďarsko, Slovensko, a je teda zaujímavý aj pre dobrú dostupnosť v rámci strednej a východnej Európy.

„V tejto lokalite vidíme veľký potenciál, o čom svedčí aj množstvo dopytov a dosiahnutý pre lease ešte pred samotným začiatkom výstavby. Aktuálne rokujeme s ďalšími potenciálnymi klientmi, keďže priestory budú k dispozícii už v druhom kvartáli budúceho roka,“ hovorí Ján Rakovský z CTP.

CTP má v súčasnosti vo výstavbe 95 000 m2 v lokalitách v Trnave, Košiciach a Prešove. Všetky nové nehnuteľnosti CTP sa stavajú podľa štandardov BREEAM „Excellent“ a vyššie, spolu s dlhodobým záväzkom CTP k udržateľnosti a uhlíkovej neutralite. V budúcom roku začne CTP inštalovať fotovoltaiku na strechách svojich zariadení s kapacitou 2 MWp a plánuje tak urobiť na celom svojom portfóliu, všade tam, kde je to možné.