Okrem sanácie existujúcich budov dôjde aj k odstráneniu infraštruktúry vrátane inžinierskych sietí, potrubných mostov, spevnených plôch či betónových nádrží. V tlačovej správe spoločnosť uvádza, že klienti prejavujú záujem o moderné skladovacie priestory v meste. Požadujú výmenu skladov s desaťročnou históriou za priestory, ktoré okrem spĺňania požiadaviek zamestnancov disponujú aj zeleným certifikátom.

„Cieľom je vybudovať komplex mestských skladov a predajno-výstavných priestorov, ktoré môžu slúžiť ako mal distribučné centrá, e-shopy, zariadenia drobných prevádzok, výroby a služieb, prípadne na nákup priamo v skladoch,“ uviedol pre Ján Bryndza, biznis riaditeľ Alto Real Estate pre denník Hospodárske noviny. Developer dodal, že podobný segment mestských skladov plánujú rozvíjať aj do budúcnosti.

Podľa informácií uvedených v zámere posudzovania vplyvov na životné prostredie developer predpokladá investíciu vo výške 24 miliónov eur. V prípade priaznivého hodnotenia by sa výstavba mohla začať v štvrtom kvartáli 2025. Dokončenie a spustenie prevádzky by sa malo uskutočniť koncom roka 2026.