Hala ašpiruje na medzinárodne uznávanú certifikáciu BREEAM v stupni Excellent, pričom vyniká celým radom udržateľných a energeticky efektívnych riešení. Na prvý pohľad zaujme rozsiahlou zelenou strechou, ktorá je vysadená rôznymi trávami, machom a bylinami. Prináša celý rad výhod nielen samotnému projektu, ale aj blízkemu okoliu. Či už sa jedná o podporu tunajšej biodiverzity, znižovanie uhlíkovej stopy či účinnú izoláciu a zlepšenie vnútornej mikroklímy. K pravidelnej zálievke slúži dažďová voda, ktorá je zachytávaná a následne opätovne využívaná aj pre ďalšiu zeleň rozmiestnenú na ploche celého areálu. Súčasne s tým je na budove realizovaná príprava na fotovoltaické panely, ktoré poslúžia na ohrev vody potrebnej prevažne pre pracovníkov back-office. Súčasťou parku sú aj elektrické nabíjačky pre automobily a praktická úschovňa bicyklov.

Budova „C“ je prvou hotovou a plne obsadenou halou v areáli VGP, ktorú budú zdieľať noví nájomcovia Bufab Slovakia a SpedDKa spoločne s už skôr zakotvenou spoločnosťou Packeta Slovakia, ktorá tu využíva 2 500 m2 skladových plôch.

Bufab Slovakia je súčasťou švédskej Bufab Group pýšiacej sa dlhoročnou tradíciou a skúsenosťami v segmente spojovacích materiálov a komponentov. Svoje produkty dodáva do 70 štátov sveta vrátane tuzemska. „V rámci našich dlhodobých cieľov spojených s udržateľnosťou hľadáme obchodných partnerov, ktorí majú podobnú DNA a vízie ohľadom budúcnosti. Aj preto sme sa rozhodli nadviazať partnerstvo s VGP a pevne veríme, že naša spolupráca bude v plnení týchto predsavzatí vzájomne prospešná,“ komentuje Vojtech Halveland, Managing Director v spoločnosti Bufab Slovakia.

SpedDKa je profesionálna logistická spoločnosť pôsobiaca na Slovensku a ďalej v Českej republike pod názvom Špedka CZ Solutions s.r.o. Prvou oblasťou, v ktorej je aktívna je špedícia, zasielateľstvo a vyťažovanie áut v nákladnej preprave. So širokou sieťou dopravcov a skúseným tímom profesionálov je schopná zabezpečiť efektívne a bezpečné prepravy tovaru v rámci celej Európy. Druhou oblasťou je poskytovanie komplexných skladovacích služieb. V súlade s modernými skladovými zariadeniami a systémami riadenia zásob zaisťuje skladovanie tovaru pre partnerov bez ohľadu na to, či ide o zásobovanie obchodných reťazcov alebo plnenie objednávok koncových zákazníkov. „Našim hlavným cieľom je poskytovať vysoko kvalitné logistické služby, ktoré pomáhajú klientom zlepšiť ich dodávateľský reťazec a dosiahnuť obchodné ciele. Strategické umiestnenie vo VGP Parku Zvolen je pre ďalší rozvoj nášho podnikania úplne ideálne,“ opisuje Michal Durbák, CEO v spoločnosti SpedDKa.

VGP Park Zvolen leží na severozápadnej hranici mesta necelý 1 km od rýchlostnej cesty R1 so spojením do Bratislavy. Mesto je považované za strategický tranzitný bod na Slovensku, pričom jeho potenciál ešte zvyšuje neďaleké letisko Sliač. Na pozemku VGP s celkovou výmerou 10,2 hektárov dohromady vyrastú 3 haly s celkovou prenajímateľnou plochou 52 000 m2, a to v tesnej blízkosti závodu Continental na výrobu pneumatík a tiež existujúcej maloobchodnej a logistickej zóny. Lokalita teda už teraz disponuje výbornou dopravnou dostupnosťou pre všetkých potenciálnych zamestnancov z okolia.