Výkopové práce boli v januári

Hala je súčasťou priemyselného a logistického parku Log Center R7 kategórie A s troma halami a celkovou rozlohou približne 100-tisíc štvorcových metrov úžitkovej plochy. Developer ju stavia pre spoločnosť Ingram Micro, ktorá je poskytovateľom riešení pre e-commerce a logistiku.

Projekt je zároveň súčasťou priemyselného parku, ktorý pred 15 rokmi začala budovať obec. Od septembra by tam mala spoločnosť postupne zamestnať viac ako tisíc zamestnancov v procesoch distribúcie tovarov. Riaditeľ rozvoja Go Asset Michal Bubán vo štvrtok 17. júna pri tejto príležitosti povedal, že výkopové práce nového logistického parku sa uskutočnili začiatkom roka 2021. Stavbu najväčšej haly v jeho rámci plánujú uviesť do prevádzky koncom tohto roka, potvrdil.

Aktivita obce

Základný kameň haly poklepal vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) spolu so zástupcami investora a samosprávy obce. Minister konštatoval, že Kostolné Kračany sú príkladom, ako je potrebné podporovať lokálne podniky, ktoré následne pomáhajú rozvíjať ekonomiku. Vyzdvihol aktivitu obce, ktorá sa podujala vybudovať priemyselný park, a tak približuje prácu obyvateľom obce a regiónu.

Napojenie na železnicu

Hala má dĺžku 450 metrov a svetlú výšku 12,5 metra. Bude vybavená solárnymi panelmi na streche, dobíjacími stanicami pre elektrické vozidlá a zelenými prvkami. Jej dostupnosť k diaľnici R7 juhovýchodne od Bratislavy umožňuje prístup k efektívnej preprave tovaru.Objekt je blízko k železničnému prekládkovému terminálu Metrans v Dunajskej Strede a už dnes sa počíta s distribúciou produktov do viac než desiatky krajín.

Zamestnanie pre ženy

Starosta obce Ladislav Gódány pre TASR povedal, že majú záujem zamestnávať ľudí z regiónu a atraktívnymi pracovnými ponukami prilákať aj ženy, ktoré chodia za prácou do Maďarska či Rakúska. Perspektíva parku do nasledujúcich dvoch rokov je podľa neho päťtisíc zamestnancov vo firmách a z nich okolo 60 percent žien. Aj spomedzi zamestnancov Ingram Micro Slovakia má byť až 80 percent žien.

Okrem Ingram Micro sú v logistickom parku v Kostolných Kračanoch potravinárske logistické centrum Coop JLC Jednota, švajčiarsko-nemecký priemyselný podnik Schindler, logistické centrá Bracchi a RLS, ktoré je stredoeurópskym distribučným centrom nemeckého podniku KIK .

 

Zdroj:// Trend Reality