Výstavba haly začala v máji tohto roka, aktuálne sa nachádza v pokročilej fáze. Investor predpokladá, že k dipozícii bude nájomcom v závere tohto roka. Bude spĺňať viaceré kritériá zodpovedajúce udržateľnosti a efektívnej prevádzke stavby.

CTP aj v tomto prípade cieli na certifikát BREEAM Excellent, na streche haly budú inštalované fotovoltické panely. Táto zelená energia bude k dispozícii priamo nájomcom a bude spotrebovaná priamo v CTParku.

“Bolo len otázkou času, kedy záujem o východ Slovenska porastie aj zo strany trhu a zahraničných investorov. Presun výroby do priestoru strednej Európy a tomu prispôsobená logistika zvýšili dopyt a my sme radi, že sme tento vývoj vyhodnotili v správnom čase,” potvrdzuje Ján Rakovský, Senior Business Developer CTP pre Slovensko. V CTParku Prešov North vznikne 200 tisíc metrov štvorcových novej prenajímateľnej plochy.

Východné Slovensko je lokalitou so silnou industriálnou tradíciou, disponuje dostatkom kvalifikovanej a talentovanej pracovnej sily. Ide o strategickú lokalitu, v tesnej blízkosti cesty I. triedy, na severe Prešova, ktorý je tretím najväčším mestom na Slovensku. Výhodou je veľmi dobrá dostupnosť z okresov Bardejov, či Svidník, kde nezamestanosť dosahuje viac ako 11 %.

“Tento fakt vnímame ako výbornú príležitosť pre našich budúcich nájomcov najmä zo sektoru výrobných firiem, ktorých prevádzka je postavená najmä na ľudských zdrojoch,” hovorí Ján Rakovský.

Aktuálne napreduje v okolí Prešova a Košíc aj dopravná infraštruktúra podporená štátnymi strategickými investíciami. Jednoznačným benefitom a konkurenčnou výhodou CTParku Prešov North je blízkosť budúcej rýchlostnej cesty R4, ktorá by mala byť situovaná len približne 2 km od vstupu do parku.

CTPark Prešov North nie je prvou investíciou CTP na východe Slovenska. V samotnom Prešove prevádzkuje ešte CTPark Prešov South a v neďalekých Košiciach disponuje viac ako 30 hektármi plochy pre industriálne využitie.