„S firmou sme v kontakte niekoľko mesiacov, naposledy sme rokovali v januári. Malo by ísť o vytvorenie 480 až 500 pracovných miest,“ uviedol Jozef Šimko, primátor mesta Rimavská Sobota. Ako dodal, v najbližších dňoch by zástupcovia firmy mali spoločne s vládnymi predstaviteľmi v Rimavskej Sobote podpísať memorandum o spolupráci.

Strategický priemyselný park v Rimavskej Sobote má vzniknúť v severnej časti v blízkosti križovatky ciest I/16 a I/72 na ploche viac ako 84 hektárov. Celkové náklady na prípravu technickej infraštruktúry štát odhaduje na takmer desať miliónov eur bez DPH.

Vláda už v lete 2022 rozhodla o pridelení osvedčenia o významnej investícii Priemyselnému parku Rimavská Sobota. Cieľom investičného projektu je príprava strategického územia „Priemyselný park Rimavská Sobota“ s plánovanou výmerou 164,83 hektára.

S výstavbou štátneho priemyselného parku v Rimavskej Sobote by sa malo začať v druhom štvrťroku 2023, pričom projektová dokumentácia by mala byť spoločnosti MH Invest odovzdaná v prvom štvrťroku 2023.