Nový nájomca Bühler Motor je celosvetový výrobca malých a stredne veľkých elektromotorov, prevodových motorov a čerpadiel pre automobilový priemysel, letectvo a zdravotníctvo. V LiNK Hradec Králové si prenajal takmer 1 300 metrov štvorcových skladových a kancelárskych priestorov. Pripojil sa tak k spoločnostiam Dachser a Gebrüder Weiss, globálnym poskytovateľom logistických služieb, ktorí tu sídli od polovice minulého roka .

"Rokovania o prenájme prebiehalo veľmi rýchlo a efektívne, takže k podpísanie zmluvy došlo behom dvoch mesiacov," komentuje Kristýna Zavrtálková, Deputy CEO Linkcity Slovakia. Na príprave transakcie sa podieľala realitná agentúra Content Reality, špecializovaná na industriálnej nehnuteľnosti.

Spoločnosť Bühler Motor v súčasnosti rozširuje svoju výrobu v regióne. To si vyžaduje ďalšie logistické priestory, ktoré expanziu podporí. Firma ich našla v areáli LiNK Hradec Králové, ktorý je ideálny ako z hľadiska veľkosti prenajímaných priestorov, tak samotného umiestnenie v priemyselnej zóne Pouchov neďaleko diaľnice D11 aj železničné trate a letiská.

Areál získal zelenú certifikáciu BREEAM na úrovni Very Good, čo ho radí medzi najlepšie hodnotené priemyselné parky v Českej republike. Dokončený bol na jeseň roku 2018 a teraz je už plne prenajatý.

"Veľmi nás teší, že sme kompletný prenájom parku dokončili v tak krátkom čase a že nájomcovia sú naozaj renomovanej spoločnosti s dlhodobými (10-ročnými) zmluvami," komentuje David Svoboda, Country Manager Cromwell Property Group.

 

Zdroj/foto: Crest Communications, a.s./VCES a.s.