Technológiu pre automatizáciu centrálneho skladu spoločnosti Sport Vision poskytne česká pobočka nórskeho Element Logic, popredného dodávateľa automatizovaných skladových riešení AutoStore. Sklad s rozlohou 21-tisíc m2 sa nachádza v slovenskom Seredi a zabezpečuje zásobovanie pre zákazníkov e-shopu a predajní Sport Vision.

Celý projekt odštartoval minulý rok. V počiatočnej fáze sa spoločnosť Sport Vision zatiaľ rozhodla investovať do automatizovaného riešenia 6,2 milióna eur. AutoStore bude mať 60-tisíc binov o veľkosti 425 mm na ploche 2 400 m2, ktoré dokážu uskladniť až jeden milión kusov tovaru.

„Investície do automatizácie sa stali nevyhnutnými pre podporu nášho neustáleho rastu, zvýšenie rýchlosti na trhu a expanziu v regióne. Toto automatizované riešenie nám umožní obsluhovať internetových zákazníkov aj naše predajne oveľa rýchlejšie, s menšou chybovosťou a vyššou presnosťou,“ opisuje za Sport Vision Group Logistics Director Tomislav Dobrijević.

Zatiaľ bude inštalovaných 40 robotov R5+, 15 portov a zároveň vznikne priestor na implementáciu ďalších 19 portov v budúcnosti. Efektívnosť práce sa zvýši až 4-násobne.

„Každý projekt je individuálny a automatizáciu skladov navrhujeme tak, aby riešenie bolo čo najefektívnejšie na základe mnohých parametrov, ako napríklad veľkosti priestorov a požiadaviek na objem odbaveného tovaru,“ vysvetľuje projektový manažér Element Logic Josef Brázda.

Element Logic pri inštalácii využíva softvér eManager, ktorý Sport Vision umožní kontrolu umiestnenia výrobku, zásob, spracovania vratiek, doplňovania a vychystávania.