„Ocenenie, ktoré nám dnes za projekt vo Veľkej Ide bolo udelené, je nesmierne prestížne. Zvíťazili sme v konkurencii najvýznamnejších developerských spoločností. Chcel by som sa poďakovať celému tímu, ktorý sa na projekte podieľal. Ukázali sme, že popri zodpovednej správy existujúcich parkov sme schopní zrealizovať nový development v súlade s najvyššími štandardmi a zároveň priniesť zaujímavé architektonické prvky aj do inak trochu fádnych, priemyslových stavieb. Hlavne administratívna časť budovy je svojim architektonickým riešením porovnateľná s čisto kancelárskymi budovami najvyššej kategórie,“ uviedol Lubor Svoboda, spoluzakladateľ skupiny Arete.

„Ako jediný v České republike a na Slovensku realizujeme novú výstavbu priamo v našich investičných fondoch. Garanciou kvality a realizácie projektu v termíne a v rámci schváleného rozpočtu nám prináša vlastný developerský tím. Veľmi silne takisto vnímame našu environmentálnu a sociálne-spoločenskú zodpovednosť v mieste našich projektov. Preto sme napríklad v rámci tohto projektu realizovali ako dar pre obec Veľká Ida detské ihrisko.“

Nový areál v Košiciach

Súbor dvoch špecializovaných výrobných hál pre spoločnosť Steelcon Slovakia, ktorá je súčasťou dánskej skupiny Dominion Steelcon zameranej na výrobu oceľových komínov, vyrástla v priemyslovej zóne Veľká Ida. Tá leží v bezprostrednej blízkosti Košíc a je dlhodobo v hľadáčiku zahraničných výrobných spoločností.

„Spoločnosť Steelcon Slovakia patriaca do skupiny Dominion je veľmi stabilná a globálne rastúca spoločnosť. Doteraz dodala po svete viac ako 6 500 priemyslových oceľových komínov, a to ju radí medzi svetových lídrov v rámci odvetvia. Celá skupina Dominion pôsobí v 35 krajinách sveta a zamestnáva cez 9 000 zamestnancov. Medzi kľúčové obory patrí priemysel, energetika, infraštruktúra a telekomunikácie,“ zdôraznil Lubor Svoboda.

Investície do tejto výstavby činili 13 miliónov eur a potvrdzuje atraktívnosť slovenského investičného trhu. Samotná stavba bola v rokoch 2019 až 2020 dokončená na čas a v stanovenej kvalite, a to aj napriek prekážkam, ktoré spôsobila pandémia koronavírusu.

 

Zdroj:// Systémy logistiky