„V tomto odvetní sa pohybujeme dlho, preto sme začali zvažovať vlastné sklady a vlastnú logistiku. Tiež, ako rozrastajúcej sa firme, sa nám veľmi hodia nové, moderné a priestranné kancelárske priestory. Neskôr sme si uvedomili, že to bude prínos nielen pre nás ako firmu, ale celkovo pre región. Vytvoríme niečo veľké, inovatívne a hlavne sa vytvoria nové pracovné miesta,“ dodáva Michal Lešták s tým, že reč je o plánovanom projekte, pričom výstavba ešte nezačala.

Vo finálnych fázach

Konateľ Rainbow Logistics verí, že sa čím skôr podarí okolo projektu vo finálnej fáze všetko dotiahnuť, aby mohla začať výstavba. „Táto situácia okolo koronakrízy nám skomplikovala veľa administratívnych úkonov a predĺžila čakanie na povolenia a podobne. Veríme, že projekt sa dokončí v štvrtok kvartáli 2022.“

Najväčšiu výnimočnosť projektu vidí Michal Lešták v lokalite. Je to dopravný uzol v rámci Slovenska, ale taktiež okolitých štátov. „V rámci logistiky je naša pozícia výborným bodom na rozvoz. Navyše park bude krásne vidieť z rýchlostnej cesty, pre mnohé firmy to je veľké plus, obzvlášť pre klientov, ktorí tam budú mať svoje show-roomy.“

Parametre projektu

Celková veľkosť pozemku je 50 900 m2, z toho v tejto fáze haly zaberú 18 000 m2 a áčkové kancelárie 3 000 m2. Z toho 1000 m2 je priestor pre showroomy. Ide o najvyšší štandard priemyselno-kancelárskych priestorov. Čo sa týka hál, firma sa rozhodla pre 12 metrov svetlú výšku, pričom nosnosť podlahy bude 7 ton na m2.

Haly sú určené pre nezávadné výrobné a nevýrobné služby, či pre ľahký priemysel, distribúciu a sklady, ako aj na možnosť prenájmu už od 1000 m2. Areál ponúka bezproblémový prístup a manévrovanie kamiónov. Taktiež disponuje dostatočne veľkým množstvom parkovacích miest pre osobné autá.

Ekologickosť dôležitá

Kancelárske priestory sú umiestnené na južnej strane areálu. V prízemí sú vstupné priestory, showroomy, predajne. Priestory sú navrhnuté ako veľkoplošné kancelárie s dostatočným presvetlením priestorov, s možnosťou dopĺňania transparentných alebo plných priečok. Na každom podlaží sú navrhnuté hygienické priestory, kuchynky, upratovacie komory.

„Do projektu sa budeme snažiť zapojiť čo najviac ekologických riešení, aby sme svojou prácou negatívne neovplyvnili životné prostredie. V areáli budú elektrické nabíjacie stanice, kolobežky na presúvanie sa po celom parku, jazierko na zber dažďovej vody, ktorá bude znovu využitá a samozrejme veľa zelene ako oddychová zóna,“ vysvetľuje Michal Lešták.

Priestor pre ľudí

Ďalšia inovácie je coworking-ový priestor, čo v skratke znamená prenajímateľný priestor pre ľudí, ktorí by inak pracovali z domu, alebo pre ľudí, ktorí len na určitý čas potrebujú pracovný priestor, či zasadačku, alebo priestor na uskutočnenie pracovného stretnutia. „Nie každá firma má priestor, či dostatočné kancelárske vybavenie. Preto je pre nich oveľa efektívnejšie, a to aj z ekonomického hľadiska, si na presný čas prenajať takýto priestor. Vidíme v tom systéme budúcnosť,“ dodáva konateľ spoločnosti.

Tento rok chce vedenie Rainbow Logistics dokončiť všetko nevyhnutné k logistickému projektu, aby sa mohli presunúť na tú praktickú časť, číže výstavbu. „Všetka energia sa zameriava na projekt, či už spomínané administratívne práce, alebo komunikácia s klientmi a potencionálnymi záujemcami o priestory,“ konštatuje Michal Lešták.