V GARBE Green Parku Piešťany zároveň začne výstavba druhej udržateľnej haly, nezávislej na dodávkach plynu, s rozlohou 18 000 metrov štvorcových. Tá bude dokončená v prvej polovici budúceho roka. Priestory budú postavené špekulatívne na základe vysokého dopytu a rýchleho obsadenia prvej budovy.

„Špekulatívna výstavba sa nám vyplatila. A preto sme sa rozhodli pokračovať v rozvoji parku a pridať ďalších 18 000 metrov štvorcových. Záujem zákazníkov je daný predovšetkým veľmi dobrou lokalitou. GARBE Green Park Piešťany predstavuje v tejto chvíli v rámci územného plánu jediný pozemok, na ktorom je v tomto regióne možné stavať priemyselné nehnuteľnosti,“ povedal Martin Stratov, riaditeľ pre rozvoj obchodu GARBE v Českej republike a na Slovensku. „Park je ďalej unikátny jedinečným udržateľným prístupom. To ocenil aj náš nový nájomca, ktorý si priestory vybral najmä pre ich kvalitu,“ dodal.

Prvý prenájom v GARBE Green Parku Piešťany

GARBE Green Park Piešťany je vlajkovou loďou spoločnosti v oblasti udržateľnosti v regióne strednej a východnej Európy. Park je vďaka svojmu vybaveniu uhlíkovo neutrálny. Pre svoju prevádzku nevyužíva plyn, je vybavený fotovoltaickými panelmi. Priamo v parku prebieha recyklácia vody, ktorá je čerpaná z vlastnej studne. Budova je vybavená tepelnými čerpadlami. Na pozemku sú zachované lúky, pôvodné zalesnenie a pripravuje sa aj miesto pre včelie úle.

„Potrebovali sme moderné priestory v dobrej lokalite, aby sme mohli obsluhovať naše rastúce portfólio zákazníkov. S ohľadom na súčasné ceny energií zohral v rozhodovaní kľúčovú úlohu fakt, že park je v tomto ohľade sebestačný a ponúka riešenia, ktoré nemajú v regióne CEE obdoby,“ povedal Pavol Kohár, Business Development Manager, spoločnosti NAUT GROUP SK s.r.o., „tešíme sa na sťahovanie a plánujeme tu zaviesť automatizované procesy, ktoré sú pre logistiku a e-commerce kľúčové,“ dodal.

GARBE Green Park Piešťany sa nachádza 300 m od diaľničného zjazdu na Piešťany, 80 km od Bratislavy a 110 km od Žiliny. Vďaka tejto polohe ponúka jednoduché spojenie na ďalšie trhy nielen v strednej Európe. Zastávka hromadnej dopravy sa nachádza na hranici parku.