Platforma, prvá svojho druhu v segmente logistických nehnuteľností, rieši výzvy súčasnej logistiky a umožňuje prevádzkovateľom skladov po celom svete sústrediť sa výlučne na svoje podnikanie.

Štyri kategórie riešení Essentials

Platforma, prvá svojho druhu v segmente logistických nehnuteľností, rieši výzvy súčasnej logistiky a umožňuje prevádzkovateľom skladov po celom svete sústrediť sa výlučne na svoje podnikanie.

V rámci kategórie „Prevádzka“ Prologis ponúka služby a produkty súvisiace s každodennými skladovými operáciami. Ide napríklad o regálové systémy na mieru, manipulačnú techniku, IT/IoT riešenia či automatizáciu skladov. Okrem pestrých možností financovania poskytuje Prologis aj možnosť spätného odkúpenia starých regálov. Vďaka tomu môžu zákazníci získať finančné prostriedky práve vtedy, keď ich najviac potrebujú.

„K potrebám zákazníkov pristupujeme komplexne,“ hovorí senior viceprezident, Head of Essentials v spoločnosti Prologis v Európe. „Bez ohľadu na rozsah a zložitosť ich logistických operácií chápeme, že každodenná prevádzka skladu – a to najmä počas sťahovania, je veľkou výzvou. Rozhodli sme sa využiť náš globálny rozsah a znalosti, aby sme zákazníkom poskytli vysoký štandard služieb.“

Pilier „Energetika + udržateľnosť“ sprostredkováva zákazníkom výhody produkcie a skladovania solárnej energie v rámci programov SolarSmart a StorageSmart. Čisté zdroje energie pomáhajú eliminovať emisie oxidu uhličitého a ich produkcia je skvelým doplnkovým riešením napríklad k tepelným čerpadlám, ktoré zvyšujú energetickú účinnosť prevádzok. Prologis aktuálne pracuje na vybavení svojho globálneho portfólia solárnymi panelmi. V súčasnosti sa v parkoch Prologis vyrába 450 MW solárnej energie (s možnosťou jej uskladnenia).

Kategória „Elektromobilita“ vznikla, aby motivovala zákazníkov modernizovať svoj vozidlový park a priblížiť  segment logistiky bližšie k nulovým emisiám. Prologis inštaluje nabíjačky elektromobilov a ponúka zákazníkom možnosť elektrifikovať celé flotily vozidiel.

„Pracovná sila“ je pilierom Essentials, ktorý podporuje zákazníkov pri nábore a udržaní si zamestnancov. Pomáha tiež zvyšovať produktivitu a kvalifikáciu pracovnej sily v oblasti bezpečnosti prevádzok alebo inteligentnej logistiky prostredníctvom certifikovaných školení (služba je dostupná na obmedzených trhoch a čoskoro bude k dispozícii v celej Európe).

Hlavné výhody 

Platforma Prologis Essentials stojí na škálovateľnom a komplexnom prístupe ku každodenným potrebám zákazníkov bez ohľadu na to, či si prenajímajú budovy od Prologis. Špecializovaní Essentials manažéri sú poradenským a kontaktným miestom, ktoré skúma potreby zákazníkov a poskytuje im vhodnú kombináciu riešení na optimalizáciu skladovania a maximalizáciu produktivity a bezpečnosti. Ponúkané služby a produkty reagujú na najčastejšie prekážky, s ktorými sa nájomcovia v logistických budovách stretávajú. Prologis poskytuje nielen flexibilnú implementáciu riešení podľa potrieb a rozpočtu zákazníkov, ale pokrýva aj ich následnú údržbu.

„Potrebovali sme ďalej expandovať a vzhľadom na stav trhu s nehnuteľnosťami bolo takmer nemožné nájsť v Rotterdame nové (a z hľadiska lokality lepšie) priestory. Thijs Fleers a tím Prologis Essentials si vypočuli naše potreby a prišli s riešením, ktoré prekonalo naše očakávania. Neopustili sme našu existujúcu budovu – len sme ju výrazne vylepšili. Spoločnosť Prologis do nej pridala viacúrovňové medziposchodie, čím strojnásobila našu pôvodnú kapacitu. Tímy Prologis viedli proces prestavby od začiatku do konca vrátane optimalizácie priestoru a návrhu pohybových tokov, vybavenia skladu LED osvetlením a bezpečnostnými prvkami a zabezpečenia potrebných povoľovacích procesov. Tieto služby nám umožnili sústrediť sa výlučne na naše podnikanie,“ uviedol Henk Gerards, prevádzkový riaditeľ pre zmluvnú logistiku spoločnosti Geodis Rotterdam.

Prologis vlastní, spravuje, prenajíma a stavia logistické nehnuteľnosti v husto osídlených regiónoch. Jej portfólio sa zameriava na najväčšie spotrebiteľské centrá na svete a jej rozsah v týchto lokalitách jej umožňuje lepšie uspokojovať potreby zákazníkov.