Panattoni Europe postaví logistické centrum v Sársku s celkovou investíciou 26,0 mil. €.  V areáli s rozlohou 60.000 m2 budú priestory riešené nielen na mieru, ale postavené aj na špekulatívne priestory. Priestory postavené na mieru s plochou 14.331 m2 sa stanú domovom výrobcu HBPO. Súčasťou areálu bude aj 104 parkovacích miest.

Panattoni Europe realizuje prvú fázu výstavby logistických priestorov v súlade s komplexnými požiadavkami dodávateľa automobilového priemyslu. Služby spoločnosti HBPO zahŕňajú montáž, skladovanie a dodávku front-end modulov do továrne Daimler, ktorá sa nachádza len 15 km od mesta Hambach.

V druhej fázy výstavby postaví Pannatoni halu s rozlohou 10.395 m2,  975 m2 kancelárskych priestorov a spoločenských priestorov a 32 parkovacích miest. Oba logistické priestory budú spĺňať usmernenia pre trvalo udržateľnú výstavbu v súlade so zlatým štandardom DGNB.

Panattoni Europe vyvíja nové logistické centrum na brownfielde, kde predtým stál bývalý továrenský komplex. Práce na demolácii troch existujúcich budov a odstránení rozsiahleho asfaltového povrchu sa plánujú začať v polovici júla 2019. Začiatok výstavby je naplánovaný na začiatok septembra 2019. Prvá budova pre HBPO, bude dokončená do polovice marca 2020. Dokončenie druhej by malo nasledovať o mesiac neskôr.

 

Zdroj: https://logistikadnes.sk/hbpo-bude-mat-novu-halu-od-panattoni-europe/