Medzinárodná dopravná a logistická spoločnosť Gebrüder Weiss pokračuje v raste na Slovensku. Spoločnosť sa tak môže ohliadnuť za finančným rokom so silným predajom.

„Pozitívny vývoj je do veľkej miery výsledkom vysokého dopytu v sektore elektronického obchodu. Okrem toho sa nám podarilo získať významných zákazníkov, ktorých sme presvedčili našou hustou sieťou a možnosťami priameho spojenia na všetky európske trhy,“ hovorí René Stranz, Country Manager Gebrüder Weiss Slovakia. V oblasti pozemnej dopravy a doručovania do domácností zaznamenala spoločnosť nárast doručených zásielok o približne 40 percent.

Nový sklad, viac zamestnancov

Spoločnosť Gebrüder Weiss reagovala na rastúci objem zásielok rozšírením svojich logistických priestorov v bratislavskej pobočke. Areál je teraz takmer o 20 000 metrov štvorcových väčší. Okrem nových kancelárií a priestranných vonkajších priestorov sa skladová kapacita zvýšila o 5 000 m2 (spolu 15 000 m2) a prekládková plocha sa rozšírila o 2 200 m2 (spolu 6 000 m2).

Počet zamestnancov sa tiež zvýšil o 20 percent. „To znamená, že sme dobre vybavení na bezproblémové zvládnutie špičiek v preprave, ako napríklad počas Black Friday, ako aj na splnenie očakávaní našich zákazníkov, pokiaľ ide o presnosť a kvalitu služieb,“ hovorí René Stranz.

Logistická spoločnosť investovala do rozšírenia približne sedem miliónov eur a zohľadnila aj ekologické aspekty; napríklad bol nainštalovaný inteligentný systém vykurovania a chladenia a pozornosť bola venovaná LED osvetleniu a zariadeniam s nízkou spotrebou energie. Spoločnosť už teraz počíta s možným ďalším rastom: Ďalších 10 000 metrov štvorcových je k dispozícii na ďalšiu výstavbu.

Vysoká hospodárska stabilita

Udržateľné hospodárenie logistickej spoločnosti potvrdil v júli aj certifikát ratingovej agentúry Bisnode / Dun & Bradstreet. Spoločnosť Gebrüder Weiss získala maximálny počet bodov a zaradila sa tak medzi „Top Rating Companies“ na Slovensku. V tejto kategórii renomovaný poskytovateľ ratingových služieb združuje spoločnosti, ktoré sa vyznačujú finančnou stabilitou a vysokou úverovou bonitou.

Spoločnosť Gebrüder Weiss je na Slovensku zastúpená od roku 1993 a dnes tu má štyri pobočky s približne 180 zamestnancami. Mnohí zákazníci pochádzajú z odvetví špičkových technológií, automobilového priemyslu a elektronického obchodu. V roku 2020 sa spoločnosti podarilo získať aj významného medzinárodného zákazníka, lídra z odvetvia čistiacich technológií.

 

Zdroj:// Systémy logistiky