„Rozhodli sme sa pre ďalšie rozšírenie, aby sme i naďalej mohli ponúkať vysoký štandard kvality služieb. V nových priestoroch investujeme najmä do ekologických riešení, akými sú LED osvetlenie, zariadenia s nízkou spotrebou energií A+, separovaného odpadu, či inteligentného systému vykurovania a chladenia. Všetko pod dozorom najvyšších štandardov bezpečnosti,“ hovorí René Stranz, regionálny riaditeľ GW na Slovensku.

Termín ukončenia logistických skladov je naplánovaný na polovicu apríla 2021, s plnou prevádzkou od začiatku júna v tom istom roku. Termín ukončenia prístavby prekládkových a administratívnych priestorov by mal byť koncom júna 2021 s plnou prevádzkou v polovici leta daného roka. Realizátorom stavby je spoločnosť Strabag.

Spoločnosť Gebrüder Weiss urobila prvý krok na Slovensko v roku 1993, a to otvorením vlastnej pobočky v Bratislave. Už zakrátko nato sa v celoeurópskej sieti rakúskeho prepravného a logistického podniku rozbehli prvé medzinárodné zberné prepravy. Zriadená bola aj priama preprava s Nemeckom a Talianskom. O niekoľko rokov neskôr bol v Senci postavený, a v roku 2010 otvorený vlastný terminál, v objeme investícií asi 10 miliónov eur. V spoločnosti Gebrüder Weiss na Slovensku je dnes zamestnaných vyše 150 pracovníkov, ktorí ročne spracujú viac ako 400 000 zásielok a dosahujú obrat okolo 27 miliónov eur.