V logistickom centre v Seredi napríklad zaviedli antigénne testovanie pre zamestnancov, bezdotykové meranie teploty, zrušili hromadné akcie, navýšili rozsah upratovania a dezinfekcie na všetkých pracoviskách i autobusoch zvozovej dopravy.

Spoločnosť požiadala zamestnancov, aby si často umývali ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 30 sekúnd. V priestoroch distribučného centra umiestnili dávkovače s dezinfekciou. Všetkých zamestnancov podporuje v tom, aby zostali doma, ak sa necítia dobre. Navýšila intenzitu zvozovej dopravy, aby mohli zamestnanci pri dochádzaní na pracovisko udržiavať bezpečnú vzdialenosť.

Firma upravila aj priestor kantíny tak, aby mohli zamestnanci dodržiavať minimálne 2 m rozostupy. Zrušila organizačné schôdzky so zamestnancami a všetky dôležité informácie zdieľa pomocou informačných tabúľ, konverzácií v malých skupinách s rozostupmi a pomocou interného rozhlasu.

Logistické centrum Amazonu v Seredi oslavuje tento rok svoje 3. výročie. Vytvorilo už viac ako 2 000 stálych pracovných miest, je vybavené najmodernejšími technológiami a budova prevádzky je držiteľom certifikátu BREEAM za svoje ekologické riešenia.

Amazon je lídrom v oblasti technológií a inovácií. Prevádzkuje najväčšiu e-commerce platformu, ktorá umožňuje podnikateľom predávať svoj tovar do celého sveta. Činnosť firmy stojí na štyroch základných pilieroch: orientuje se na zákazníkov, nie na konkurenciu, investuje do rozvoja technologických inovácií, plánuje v dlhodobom horizonte a zameriava sa na funkčnú a prevádzkovú dokonalosť.

Medzi globálne využívané produkty a služby sa radí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čítačky Kindle, telefón a tablety Fire, Fire TV alebo Amazon Echo. Amazon je tiež priekopníkom recenzií od zákazníkov, personalizovaných odporúčaní a funkcie 1-Click shopping.

Projektom Kindlotéka podporuje Amazon záujem o čítanie kníh naprieč generáciami. Tlačené knihy ako aj elektronické čítačky Kindle umiestňuje do škôl, detských domovov i verejných knižníc.