V rámci developerského projektu ANTRACIT Prešov v priemyselnom areáli v časti Záborské už začala výstavba inžinierskych sietí. „Dlhodobý prenájom je možné využiť na skladové haly, showroomy alebo predajne. V tomto projekte ponúkame dva varianty riešenia zastavaného územia,“ uvádza Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti ANTRACIT Property a dodáva: „Prvý variant počíta s halou s rozlohou 40 850 m2 a možnosťou rozdelenia na viac jednotiek. V druhom variante figurujú tri samostatné haly s administratívnou časťou a samostatný SBU.“ 

V záverečnej fáze stavebného konania je projekt ANTRACIT Spot s atraktívnou polohou v mestskej časti Žilina – Považský Chlmec vrátane výbornej dostupnosti na hlavné ťahy obchvatu mesta i diaľnicu D3. Priestory je možné využiť napríklad ako sklady, showroomy, predajne alebo gastro prevádzky.

V štádiu projektovej prípravy je rozšírenie projektu ANTRACIT Senec o ďalšiu logistickú halu (rozloha 6 500 m2), ktorá bude poskytovať aj menšie nájomné jednotky. „Projekty realizujeme na vlastných pozemkoch a zaisťujeme klientom komplexné služby od návrhu cez výstavbu až po správu a údržbu objektov,“ dopĺňa Tomáš Kosa.

V Českej republike v súčasnej dobe prebieha územné konanie projektu ANTRACIT PorubkaPoint v Ostrave, ktorý je určený na dlhodobý prenájom v koncepte tzv. small business units (SBU). „Viacúčelové priestory sú ideálne pre ľahký priemysel, ako firemné sídlo, obchody alebo služby. Veľkou výhodou lokality je výborná dostupnosť a napojenie na diaľnicu D1,“ hovorí Jan Hasík, konateľ spoločnosti ANTRACIT Property.

Na českom území prebiehajú i ďalšie projekty. Vo fáze územného a stavebného konania je administratívny a bytový projekt ANTRACIT Polyfunkční dům Vaclaw v centre Ostravy. V záverečnej fáze architektonickej štúdie je nájomný projekt ANTRACIT Plzeň neďaleko vlakovej stanice v Plzni.  

Developerská spoločnosť ANTRACIT Property sa zameriava na logistické, výrobné, retailové, administratívne a bytové projekty v Českej republike a na Slovensku. Projekty pripravuje najmä formou dlhodobého prenájmu (Lease), nájomných projektov na mieru (BTS – Built To Suit) alebo výstavbou do vlastníctva (BTO – Built To Own). Na realizácii a projekčnej príprave jej stavieb sa podieľa stavebná spoločnosť HSF System SK, správu zabezpečuje spoločnosť SK Facility.