Aktuálne ide o najväčšie centrum tohto typu, ktoré kedy Amazon vybudoval a funguje so širšou infraštruktúrou spoločnosti, inovatívnymi technológiami a globálnou logistickou sieťou. Jeho cieľom je čo najrýchlejšie a najefektívnejšie zaistiť kriticky dôležité dodávky pre humanitárne organizácie v konfliktom zasiahnutom regióne.

Po spojazdnení centra teraz po celej Európe Amazon pripravuje a doručuje štyri milióny kusov dôležitých zásob darovaných spoločnosťou Amazon aj jeho zákazníkmi – vrátane materiálov na budovanie dočasných prístreškov, hygienických potrieb, prikrývok a oblečenia. V súlade s najväčšími potrebami utečencov pracovníci firmy vyhodnocujú, aké zásoby môžu darovať priamo, obstarávajú všetky chýbajúce položky a potom kompletizujú, balia a odosielajú zásielky, ktoré charitatívne organizácie ďalej dodávajú utečencom. Zákazníci v Európe môžu na podporu týchto aktivít prispievať v európskych obchodoch Amazon prostredníctvom špeciálnych zoznamov prianí.

„Akonáhle sa zásielky s humanitárnou pomocou dostanú do našej európskej siete, tím prepravných služieb Amazonu ich dopraví do nového centra na Slovensku, kde je pre nich vyhradený špeciálny priestor. Následne sú darované zásoby distribuované v spolupráci s charitatívnymi organizáciami, ako je Save The Children a Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca, občanom Ukrajiny, ktorí utekajú zo svojej krajiny. Strategická poloha slovenského centra humanitárnej pomoci v Seredi výrazne urýchli presun týchto dodávok po celom Poľsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Moldavsku a Českej republike a my sme tak schopní ukrajinským deťom a rodinám pomôcť čo najefektívnejšie,“ dodáva Amazon.