Výstavba druhej moderné budovy nadväzuje na úspech prvej haly v priemyselnom parku blízko Letiska Košice, ktorú sa podarilo plne prenajať svetovým značkám ako XXXLutz, Faurecia, Gastland alebo GGT. Accolade spoločne s Panattoni rozšírením košického priemyselného parku reagujú na stále zvyšujúci sa dopyt po kvalitnej infraštruktúre pre podnikanie. V košickom regióne prispejú novú halou k vytvoreniu vhodných podmienok pre nové pracovné miesta, na ktorých sa môžu uplatniť aj početnej absolventi miestnych stredných a vysokých škôl.

„Priemyselný park v Košiciach je našou prvou veľkou investíciou na Slovensku. Košice majú veľký potenciál nielen vďaka výhodnej geografickej polohe, kedy tvoria pomocou železničného a cestného spojenia prirodzenú spojnicu medzi západnou a strednou Európou s Ruskom a Ukrajinou, ale aj vďaka tomu, že sa jedná o druhé najľudnatejšie mesto Slovenska. Ku koncu roka 2019 v celom košickom kraji žilo viac ako 800 000 obyvateľov. Novou investíciou v košickom parku prispejeme k vytvoreniu potrebného zázemia pre nové pracovné príležitosti nielen pre študentov miestnych univerzít a pomôžeme okrem iného znížiť odliv mozgov do zahraničia,“ zdôraznil Milan Kratina, CEO Accolade.

Nová hala sa usiluje o vysokú úroveň certifikácie udržateľnosti BREEAM, a preto bude disponovať niekoľkými ekologickými riešeniami zameranými predovšetkým na vysoko úsporné energetické systémy a výborné hospodárenia s vodou. Hala sa bude pýšiť napríklad nadštandardným počtom veľkoformátových okien znižujúcich potrebu interiérového osvetlenia, a teda aj spotrebu elektrickej energie, alebo dvoma vrtmi pre zachytávanie podzemnej vody využiteľnej pre udržiavanie zelene v areáli parku.

„Plne obsadená prvá budova v Panattoni Parku Košice Airport potvrdzuje záujem klientov o moderné udržateľné priemyselné nehnuteľnosti. Druhá budova v parku cieli na certifikáciu BREEAM na úrovni „Excellent,” povedal Pavel Sovička, generálny riaditeľ Panattoni pre ČR a Slovensko.

„Logistický park ťaží z veľmi výhodnej geografickej polohy. Disponuje priamym napojením na diaľnicu D1 aj košické letisko a obslúži tak nielen východné Slovensko, ale aj maďarský, poľský či ukrajinský trh,” vysvetľuje Erik Ivaničko, riaditeľ Panattoni pre Slovensko.

Panattoni Park Košice Airport má praktickú geografickú polohu vďaka dobrej dopravnej dostupnosti a blízkosti k trhom ako je Maďarsko, Poľsko či Ukrajina. Okrem neďalekého nájazdu na európsku cestnú komunikáciu E58/E50 vedúcu z rakúskej Viedne až do ruského Rostova na Done, leží priamo pri medzinárodnom letisku Košice. Mesto je strategicky výhodné aj z pohľadu kvalifikovaných pracovníkov, pretože disponuje tromi vysokými školami a býva v ňom štvrť milióna obyvateľov. Ponúka sa tiež možnosť spolupráce s univerzitami v oblasti ľahkého priemyslu.