„Novo získaný areál v Bratislave ponúka veľký potenciál pre development. Máme v pláne staršie budovy nahradiť novými a tie existujúce významne renovovať. Zároveň nechceme do dôležitej lokality v širšom centre Bratislavy priviesť väčšiu dopravnú záťaž, a tak sa zameriame na budovanie menších jednotiek v duchu modernej mestskej logistiky,“ hovorí Svetozár Rohoň, Senior Asset Manager spoločnosti Contera.

Developer získal tento kancelársko-skladový park v širšom centre Bratislavy blízko rýchlostnej cesty R7 od investičnej skupiny Natland. Do jej portfólia pribudol v roku 2020 a skupina ho počas 18 mesiacov dokázala transformovať z neefektívne riadeného areálu do komplexu Vlčie hrdlo Business Park. Došlo tu k masívnym investíciám do technickej infraštruktúry, podarilo sa o štvrtinu zvýšiť výnosy a úspešnosť výberu nájomného dosiahla 100%.

„V spoločnosti Contera získava Vlčie hrdlo Business Park silného nového vlastníka s know-how a dlhoročnými skúsenosťami, ktorý bude aj naďalej lokalitu a celý komplex rozvíjať a nadviaže na našu prácu či strategické vízie,“ uviedol Maroš Dragúň, Country Manager skupiny Natland pre Slovensko. Vlčie hrdlo Business Park s celkovou rozlohou 33 420 m2 je bývalým brownfieldom, najstaršie objekty tu vznikli zhruba v polovici minulého storočia.

„Revitalizáciu brownfieldov považujeme za jednu z najzákladnejších zložiek nášho firemného know-how. Sme preto radi, že aj v Bratislave môžeme pracovať s takým územím, a tešíme sa, ako Vlčie hrdlo postupne premeníme na moderný business park najvyššieho štandardu,“ hovorí Dušan Kastl, partner a výkonný riaditeľ Contery.

Spoločnosť má v pláne tzv. small business units, kompaktné jednotky kombinujúce showroom, kanceláriu a sklad, ktoré využijú hlavne malé a stredné podniky, imple-mentovať do všetkých svojich logistických parkov. V areáli Vlčie hrdlo Business Park nájde tiež svoje nové kancelárie bratislavská pobočka Contery, ktorá má momentálne už šesť zamestnancov. Zároveň dôjde ku kompletnému rebrandingu.

„Transakcia medzi skupinou Natland a spoločnosťou Contera prebehla veľmi profesionálne a hladko,“ dodal Maroš Dragúň z Natlandu. Spolupracovali na nej a servis poskytovali AK Glatzová & Co., ASB a 108 Agency. Segment výnosových nehnuteľností zostáva pre Natland stále veľmi dôležitým a zaujímavým, aktuálne sa v tejto oblasti pre skupinu objavujú nové investičné príležitosti.