Ako vnímate aktuálnu ekonomickú situáciu a vývoj na trhu?

V súčasnosti vnímame, že z krátkodobého pohľadu to trochu spomalilo rast, ale zo strednodobého pohľadu príde podľa môjho názoru vyšší rast ako bol pôvodne predpokladaný.

Do akej miery ovplyvňuje druhá vlna pandémie koronavírusu vaše plány?

Aj napriek tomu, že druhá vlna bola epidemicky oveľa horšia, firmy viac-menej vedia, ako sa majú správať a až na niekoľko odložených rozhodnutí sa pokračuje v raste. Náš cieľ ostáva taký istý ako v roku 2019, má označenie 1023. Znamená to, že chceme mat jednoznačne 10 miliónov m2 do roku 2023.

Čo očakávate od najbližších mesiacov? Pomôže podľa vás vakcinácia alebo niečo iné?

V skratke povedané, h1/2021 bude asi podobná predchádzajúcemu obdobiu. H2 / 2021 čakám, že sa začne výraznejšie rásť.

Ako vnímate dôležitosť automatizácie a digitalizácie práve v dnešnej dobe?

Podľa môjho názoru je automatizácia aj digitalizácie v súčasnosti nutnosť, lebo bez toho firmy neprežijú.

Čo si myslíte o inováciách, a to aj v oblasti developmentu?

Môžem povedať, že každým rokom hľadáme efektívnejšie riešenia. Teraz momentálne investujeme napríklad do zelenej energie. Každá nová budova, ktorú teraz na Slovensku staviame, je navyše podľa BREEAM Excellent, čo je nad štandardom trhu. Toto si môzeme dovoliť aj kvôli tomu, že si ich staviame sami.

Ako vidíte ďalší vývoj vašej spoločnosti aj slovenskej ekonomiky v tomto roku?

Plánujeme rast o 20 percent. GDP Slovenska by mohol rásť podľa môjho názoru o 4 percent. Naša obsadenosť portfólia je nad 98 percent, preto špekulatívne staviame vo viacerých lokalitách.

Čo považujete za najtrendovejšie aktuálne v developmente?

Jednoznačne „zelenosť“ a „udržateľnosť“. Investori radi investujú do tých firiem, ktoré myslia dlhodobo a záleží im aj na životnom prostredí. Musím povedať, že CTP je líder v regióne v udržateľnosti a ekologickosti. Ako dlhodobý majiteľ nehnuteľností cítime zodpovednosť byt aj dobrým susedom, ktorý sa stará nie len o životné prostredie, ale aj o okolité komunity.